Sneci.hu - A híres balatoni sügér - Így csald a horgodra!
Olvasási idő: csak ~2 perc

A híres balatoni sügér - Így csald a horgodra!

Te is hallottál már a balatoni sügérek és a vérpezsdítő pergetés legendájáról? Ha augusztusi balatoni kikapcsolódást tervezel, a pergető botodat se hagyd otthon!

A balatoni horgászat fortélyairól már volt szó, azonban a híres balatoni sügérezésről sem feledkezhetünk meg. A sügerezés művészetét nem egyszerű elsajátítani, de ha ráérzel az ízére nem fogsz tudni leállni! Olvass tovább, eláruljuk hogyan horgássz sügérre és ellenállhatatlan csalikat is ajánlunk a sikerhez!

 

Célpont bemérve - ismerkedj meg a sügérrel

Falánk ragadozó, nem válogat. A sügér mohó hal, képes a nála nem sokkal kisebb csalira is rárabolni, ennek ellenére szereti a biztonságot. Biztonságban érzi magát a part oldalában található kövezés között, esetleg a hajók közvetlen közelében. Érdemes tehát ilyen helyeken felkeresned.

A magyar sügér rekordot 1988 óta nem sikerült megdönteni, az a sügér egyed 1,87 kg volt, azonban koránt sem ez a példány tartja a világcsúcsot: az eddigi legnagyobb horogra kerített sügér 4,75 kg-ot nyomott! Ezt a gyönyörű, kapitális kopoltyúst Oroszországban sikerült kifogni.

Közelítsd meg a rekordot, eláruljuk hogyan!

 

Pergess a sügérért!

A sügér a sporthorgászok hatalmas kedvence, hiszen több módszerrel is próbálkozhatnak a kifogásáért. A fenekezés és az úszózás mellett a pergetés a legsikeresebb, ha sügerezésről van szó! Kevés az eszközigénye, viszont hatalmas élmény a horgászata! Nincs szükség csónakra, csupán a kedvenc pergető botodra és egy jó csalira. Parti horgászat lévén  nem szükséges 2 méternél hosszabb bot hozzá.

Azonban vannak olyan íratlan aranyszabályok, melyeket érdemes megfogadnod, ha sügerezésre adod a fejed:

  • Ne csapj zajt!
  • Mindig legyen nálad pótfelszerelés!
  • A halat a meghorgászott területtől távolabb engedd vissza a vízbe!

 

Ezekkel a csalikkal nem néznek majd sügérnek a balatoni sügérek sem!

Minden sikeres sügér pergető horgász táskájában lennie kell kisméretű gumihalaknak és apró körforgó villantóknak! Ha megtaláltad a tökéletes méretet, kialakítást és színt, még mindig tudod hova extrázni: folyékony aromákkal és spray termékekkel.

A folyékony aromák eredeti feladata, hogy a különféle etetőanyagokat tovább ízesíts és így még ellenállhatatlanabbá váljanak a halak számára. A műcsalikat is bátran feltüzelheted pár fújás extra ízzel.

Bot a kézben pergető táska a vállon, és indulhat a sügér pergető horgászat! Webáruházunkban egész pergető szetteket is beszerezhetsz!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202