Sneci.hu - Villantó horgászverseny
Olvasási idő: csak ~1 perc

Villantó horgászverseny

Áprilisi horgászverseny

Sziasztok!

Április 14-én vasárnap részt vettünk a 3. Páros versenyünkön, melynek a Délegyházi Villantó horgásztó adott otthont.

Teszt

Csapattársam Bence szombaton ki ült egy pár órás teszthorgászatra. Azzal kísérlezett hogy melyik ízvilág nyeri el a halak tetszését. A 22-es helyre ült le, ahonnan pár pontyot sikerült fognia és ezen felül rengeteg kárászt is. Váltott pár szót a halőrrel, aki említette, hogy a tó első fele sokkal halasabb, mint ahová ő ült.

Készülődés

Vasárnap a regisztrációt követően kihúztuk a helyünket. Sikerült a 19-20-as helyeket megszerezni, aminek valamelyest örültünk hiszen a kipróbált, teszt hely melletti álláson kezdhettük a pecát. Ládáink kipakolása és a botjaink szerelése után kezdődhetett az alapozó etetés. Bence a 60 méteres távot kezdte el etetni egy bordás kosárral. Én 7-9 métert csúzliztam csemegekukoricával, valamint 30 méteren kezdtem el édes keszeges kajával etetni. Az édesebb ízvilágot erőltettük a tesztpeca tapasztalatainak köszönhetően, ami nem is bizonyult rossz döntésnek.

Verseny

Horgásztársam a benti távról próbált halt fogni az első órában, ahonnan sikerült is egy pontyot fognia tovább több kárászt is. Én 30 méteren hosszúelőkéztem, ami csak kisebb kárászokat adott. Később próbálkoztam a methodozással, de sajnos ez sem volt sikeres próbálkozás. Visszatértem a kinti etetésre hosszúelőkével fahéjas-mézeskalácsos kajával, illetve ragasztott csontival. Ennek köszönhetően elég jó ütemben tudtam húzni a kárászokat. Reménykedve, hogy kijöttek a pontyok a 7 méteres csúzlizott etetésre megpróbáltam match bottal kifogni párat, de onnan is csak kárászok jöttek. Percenként tudtam őket fogni úgyhogy nem tértem vissza hosszúelőkézni.

A verseny végére sikerült 12,2kg halat fogtunk,ami 5 pontyból állt és kárászokból ami sajnos ezúttal nem volt elég a dobogóra való feljutáshoz.  Ennek ellenére mi nagyon jól éreztük magunkat, egy remek horgászaton vagyunk túl.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202