Sneci.hu - Végre beléptünk az őszbe - Jaxon Csaliteszt - Kató Bence
Olvasási idő: csak ~3 perc

Végre beléptünk az őszbe - Jaxon Csaliteszt - Kató Bence

"Szombat reggel végre jó volt az ébresztőre kelni, mikor rezgett a telefonom, hiszen horgászni indultam. Úticélként a Palocsa Horgásztavat tűztem ki, egy egyszerű 1 botos method feeder horgászatra, úgymond régi angolosan.

Reggel nem siettem el az indulást, körülbelül 7 óra lehetett mire a vízhez értem, majd 8 óra mire mindent összeállítottam, és a horgászállást is kedvemre alakítottam.

Kezdésként a csalogatóanyagokat készítettem elő, sok dolgom nem volt, hiszen a Jaxon Ready Groundbaitjét használtam Faeper ízesítésben, és ehhez adagoltam az ízben hozzá illő Jaxon Method Feeder Pelletjeiből 2mm és 4mm-es változatokban.

A keverékben minden komponens 1/3 arányban volt jelen, nekem most így volt szimpatikus.

Tartalmas és illatos lett a végeredmény.

Horgászhelynek a sziget előtti részt éreztem jónak, itt kiakasztott klipszel terveztem a szemközti részt végigdobálni ütemszerűen.

Végszerelékem egyszerű volt, klasszikus method, 35g-os kosár, 7-es csalitüskével egy 10es horog, melyet 0.20mm-es monofil zsinórra kötöttem.

A nap folyamán dobóelőkét nem is használtam, hiszen a meghorgászandó távolság ezt nem indokolta.

Csali szempontjából mindent egy lapra tettem fel, bár nálam volt jópár fajta dumbel, mégis csak a Jaxon Dumbels Pop-Up verzióját használtam, abból is a kisebbik, 8mm-est, méghozzá banános ízesítésben.

A második dobásra szinte azonnali gyors kapással jelentkezett egy kisponty, dörzsöltem is a tenyeremet, gyors kapás, jó ütemes horgászat lesz..

Persze ilyenkor jön a fekete leves, innentől minden akcióért vért kellett izzadnom.

Kosártöltés, dobás, 5-10-15 perc várakozás, majd kezdtem újra..

Itt kezdtem el agyalni, hogy mikor én kint vagyok szinte sosem habzsol a hal. Nem baj, legalább sokat kell agyalni, úgyis szeretem az ilyen horgászatokat, hiszen rengeteg mindent lehet belőle később hasznosítani tapasztalatként, ha sikerül valamivel kapást kicsikarni.

A nap megmentője mondhatom, hogy nem meglepő módon, egy aroma lett ismét.

Talán ilyenkor, lehülő vízben, mégjobban működnek, mint nyáron, nagyobb szerepet is kapnak nálam már ősszel. A Jaxon Atomix Csoki Narancs aromájára figyeltek fel a kárászok. Ezzel az ízesítéssel kezdtem el fújkálni a megtöltött kosár felületét, kizárólag a csali közelében.

Így sikerült több kárászt nehezen kivarázsolnom a vízből.

Leszálltam a székről inni, persze ilyenkor van kapása az embernek, mikor máskor

A nap második pontyát sikerült lefotózni, nem volt egy óriás, de annál szebb színekben pompázott.

Mostanában eléggé megtapasztalható véleményem szerint a klímaváltozás hatása is a horgászatban. Szegény halak nem tudják most nyár van vagy másnap már ősz. Egyik reggel 5 fok , 2 nap múlva pedig 18..

Kíváncsi leszek a jövőben ez hogyan fog hatni a horgászatra, és milyen megoldások fognak arra születni, hogy ilyen nyárias őszben, mikor szinte semmit nem akarnak megenni a halak egy-egy hősokk közben is tudjunk majd jó eredményt felmutatni.

A nap végéig még sikerült 3 szebbnek mondható kárászt fognom, így ők nyertek 4-2re a pontyokkal szemben.

8 órától horgásztam délután 1 óráig.

A Jaxon termékeivel ismét elégedett voltam, már-már a kedvenceim lettek.

Legközelebb egy más fajta halra fogok horgászni remélhetőleg eredményesen, amiről ismét beszámolóval jelentkezem majd nektek."

Kató Bence

 

Használt termékek: 

JAXON READY (EPERFA) 750G ETETŐANYAG

 

JAXON PIROS EPERFA 500G 4MM ETETŐ PELLET

 

JAXON DUMBELS POP-UP METHOD FEEDER BANANA 30G 8/10MM

JAXON ATOMIX - CSOKI/NARANCS 50G AROMA

JAXON PIROS EPERFA 500G 2MM ETETŐ PELLET

 

 

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202