Sneci.hu - Vége az évnek, a horgász is pakol már...
Olvasási idő: csak ~2 perc

Vége az évnek, a horgász is pakol már...

Az év végi ünnepekkel együtt a horgászok közül sokan „téli álmot alszanak”, elpakolják felszerelésüket. Jó esetben nemcsak a sarokba dobják a botokat, hanem gondosan felkészítik az eszközöket a pihenőre. Anna és Csaba is így tettek:

„Mint minden évben, most is eljött a nem várt időszak, amikor a tavak többsége befagy, és már a halak sem úgy táplálkoznak, ahogy mi szeretnénk. Ilyenkor jól jönnek a halas videók és a képek, amiket a melegebb időszakokban készítettünk, hogy tudjunk egy kicsit nosztalgiázni, amíg kitavaszodik és kiolvadnak a vizek. Viszont ilyenkor sem unatkozhatunk. Ha szeretnénk, hogy a következő évben is problémamentesen tudjuk használni a felszerelésünket, gondoskodnunk kell ezek karbantartásáról illetve szakszerű elpakolásukról. Ezt Annával mi is nagy precizitással minden évben megtesszük.

Először kezdjük a „varázspálcákkal”. A botokat átnézzük, megtörölgetjük. Az egész éves használat során rengeteg kosz lerakódik a gyűrűk között. Ezeket fültisztító pálcika és víz segítségével ki tudjuk takarítani. Ezután mehetnek a vászontokjaikba.

Az orsók nagy figyelmet igényelnek. Nem árt minden évben újra zsíroztatni és újra tölteni zsinórral, valamint ezután a saját dobozaikban eltehetjük őket a következő szezonra. Én azt tanultam, hogy a nyeletőféket nem árt bekapcsolni, vagy ha első fékes az orsó, akkor finomra állítani. 

A rod podokat is tisztára töröljük az esetleges vízcseppektől és szennyeződésektől.
A kedvencünk, amikor a horgászládában kell rendet rakni! Hisz melyik horgász nem szeret matatni benne? Az egész éves matatás után azonban rendet kell rakni benne… Közben egy kis leltárt is csinálhatunk, és pótolhatjuk a hiányzó dolgokat.

Ne feledkezzünk meg továbbá a csalik gondos elpakolásáról sem.

Ezután tényleg csak a rengeteg halas kép és videó ad erőt, hogy kibírjuk horgászat nélkül. Ilyenkor van időnk a neten olvasgatni új technikákról, felszerelésekről, csalikról, tavakról - miközben izgatottan várjuk a karácsonyt. Hogy örülnénk-e, ha horgászos dolgot kapnánk ajándékba? Ez nem kérdés. Részemről a legjobb, ha ilyen dolgokat kapunk. Viszont Annával mi mindig megbeszéljük, hogy mit vegyünk egymásnak. Persze ez nem meglepetés így, de jobb, mintha olyan dolgot kapna a másik, amire nincs szüksége vagy már van belőle. Mindig vannak új dolgok, amik mind a kettőnknek megtetszenek. És minden évben valami tönkre megy.  Ezért karácsonykor meglephetjük szeretteinket a szükséges horgász dolgokkal. És ne feledjük, hogy kapni jó, de adni még jobb!

Boldog karácsonyt kívánunk!”

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202