Sneci.hu - Ütős ízek hideg vízben - Ezekkel nem foghatsz mellé!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Ütős ízek hideg vízben - Ezekkel nem foghatsz mellé!

Minden horgászszezon új kihívásokat hoz magával.

Ősszel a lehűlő vizek és a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok mellett nem egyszerű horogra akasztani a tó méretes lakóit. Ne aggódj, még nincs itt az ideje eltenni a horgász szettet!

Most összegyűjtöttük azokat a csalogató ízeket, amelyekkel nem foghatsz mellé az októberi horgászat idején. Olvass tovább, hogy megtudd: vajon mire kapnak a halak a téli álom beköszönte előtt!

 

Milyen csalétket válasszunk?

Az őszi időszakban a pikkelyesek olyan eledel után kutatnak, melyek magas tápértékkel rendelkeznek. Mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a hideg vízen általában tovább kell várni a sikerre. Így olyan csalogató anyagok közt ésszerű nézelődnünk, amelyek tovább bírják a tó fenekén, és nem hullanak darabjaira a bedobás után.

 

Az etetőanyagok beszerzésekor a klasszikus AQUA GARANT CLASSIC Etető Pellet egész évben bevethető. Kiváló minőségű állati fehérjét tartalmaz, így a téli álomra készülődő kopoltyúsok messziről kiszagolják. Omega-3 tartalma igen magas. Kiemelkedő sikereket érhetünk el ezekkel a tápanyagokkal pontyvadászat közben.

 

Az október sztáreledele a HALDORÁDÓ BEVONATOS FŐZÖTT CSALIZÓ BOJLI - fűszeres vörös máj kiadása volt. A bojlizók kihagyhatatlan csalétke az őszi szezonra. Alkotóelemeit kiemelkedő minőségű, por állagú alapanyagok képezik. A fűszeres, karakteres golyó nem csak aromájával, hanem rendkívül tartós ízével csábítja el a tó mélyén megbúvó halakat.

 

Etető aroma - a titkos összetevő

A folyékony aromák teszik az etetőanyagokat igazán ellenállhatatlanná a halak számára. Hűvös időszakokban kifejezetten ajánlott használata a csalink mellé. A legelterjedtebb a DIP és a Spray típusú eszencia. A DIP olyan mártogató aroma, amely sűrűségének köszönhetően a csalira ragad. A Sprayt pedig az etetőanyag egyenletes felvizezésére, nedvesítésére használjuk.

 

Az idei szezon egyik legnépszerűbb terméke a HALDORÁDÓ Aroma Tuning. Ez nem véletlen: az aroma robbanásszerűen terjed a vízben ezzel odacsalogatva a tópart méretes kopultyúsait. Ha sűrű aromát keresünk, akkor a HALDORÁDÓ CARP SYRUP - Fűszeres Vörös Máj ízesítése jó választás lehet. Egy olyan karakteres, fűszeres íz, amelyre minden kapitális hal felfigyel. Zamata igen tartós, így kimondottan ajánlott hideg vizekre.

 

A method feeder és a bojlis pontyozás hasznos kiegészítője a Stég SMOKE por dip. A folyékony dippel szemben, a porokból készült mártogatósok hosszabb ideig képesek kifejteni hatásukat. A hűvös tó medrén lapuló halak felcsalogatásakor különösen jól működik a por dip, annak köszönhetően, hogy lassan oldódik a vízben. A porból leváló és a tó alján elfekvő szemcsék által pedig a vízáramlások sem fognak gondot okozni a pikkelyesek hívogatásakor.

 

Ne maradj ki az őszi horgász szezonból! Válogass az SNECI horgász webshop legnépszerűbb etetőanyagaiból és aromáiból, hogy ősszel is horogra akaszd a tó legméretesebb halait!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202