Sneci.hu - Újra a parton
Olvasási idő: csak ~2 perc

Újra a parton

Anna és Csaba az elmúlt hétvégén ismét időt szakított a horgászatra. Szép volt az idő, sikerült kedvenc tavukra napijegyet venni, így megszületett a beszámoló – ismét Csaba jóvoltából.

„Hosszú idő után végre kijutottunk kedvenc tavunkra, a lajosmizsei Szászpa Horgásztóra. Gyors kipakolás és napijegy váltás után izgatottan indultunk az általunk lefoglalt 8-as stégre.  A botok összeszerelése közben kicsit izgultunk, hiszen ez volt az első teszthorgász pecánk. Az első órákban a jól bevált csalijainkkal próbáltuk kapásra bírni a halakat - kevés sikerrel. Három óra elteltével még nem sikerült halat fognunk. Pedig máskor ilyenkor már a tizedik halnál járunk… Mintha összeesküdtek volna ellenünk a halak. Azonban nem ijedtünk meg, mert szinte az egész tavon kapástalanul ültek a horgásztársak.

Nagy nehezen a part közeli etetésre egy húzós kapással jelentkezett az első hal: legnagyobb örömömre egy majdnem 10 kg-os tok személyében. Utána egészen délig megint nem történt semmi. Ekkor úgy döntöttem, hogy a feleségem mindkét botjára a 24 mm-es gyümölcs-kagyló ízű bojli mellé teszek egy előre betöltött halas-májas ízesítésű, tesztelésre kapott PVA bombát. Meglepetésemre sorra jöttek a kapások. Végre megérkezett a feleségem első hala is, egy 10kg-os amur. Ezen felbuzdulva úgy döntöttem, hogy az én botjaimra is teszek a PVA bombából.
Közben a feleségem egymás után fárasztotta az őszi pontyokat. Aztán nekem is megérkezett az első pontyom, ami majdnem 10 kg-os volt. Utána nekem is sikerült amurt fognom.

Hogy tudjuk tesztelni a Benzár method pelleteket, gyorsan kötöttem két botra finomabb szereléket. Valószínűleg amiatt, hogy gyengébben táplálkoztak a halak és kevés időt is kaptak a tesztelésre szánt pelletek, a hat fajtából csak kettő adott halat - ezek közül is az édesebb kombinációk (eper-méz és narancs-csoki). Ezek mellé a Ringers pure-ground expander etető anyagot használtuk. 

Majd a naplementében megérkezett a várva várt dupla kapás és kezdetét vette a közös fárasztás, aminek két ponty lett a vége. Persze Anna hala szokás szerint megint nagyobb volt… Ugyan a közös időtöltés a lényeg, de a versengés azért mégis ott van közöttünk. A versenyt elveszítettem aznap 5-4-re, de mégis örültem (igaz, a férfiúi hiúságom sérült kicsit). Ugyanis sok álláson mindössze egy-két halat fogtak, nekünk sikerült 9 db gyönyörű példányt megakasztani. Jó napot zártunk. És persze boldogok voltunk, hogy a tesztelésre szánt termékek jól vizsgáztak, hozzásegítettek a halfogáshoz.”

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202