Sneci.hu - #TOP5: ÖT FURA CSALIÖTLET, AMI VALAHOGY MÉGIS BEVÁLIK
Olvasási idő: csak ~1 perc

#TOP5: ÖT FURA CSALIÖTLET, AMI VALAHOGY MÉGIS BEVÁLIK

Napjainkat el sem tudjuk képzelni furcsa dolgok nélkül. Kettesével botlunk bele az olyan hírekbe, amelyekről nem is gondolnánk, hogy megtörténhetnek. De megtörténhetnek. Az utóbbi egy évünkre ez hatványozottan igaz volt: itt egy körözött Chucky baba, ott meg az UNO kártyajátékból rendezett mozifilm. Ilyen furcsa ötleteket dobunk be cikkünkbe is: melyek azok a csalik, amelyekre mi furcsán nézünk, de a halak kopogó szemmel?

  1. GLICERIN

Állítólag a kukorica glicerinnel és cukorral az egyik legkívánatosabb halmágnes. Már ha a mágnes vonzaná a halakat. Mindenképpen tegyünk vele egy próbát! Mármint ne a mágnessel.

  1. MÁJKRÉM

A májkrém tipikusan az a csali, amelyet - ha nem válik be a halaknál - még mindig rákenhetünk a saját kenyerünkre: az ebéd ígyis-úgyis meglesz, ez win-win szituáció. Legalább éreztetjük a halakkal, miféle kajáról maradnak le. Hmm-ögjünk jó nagyokat, miközben rágjuk, hátha meghalják (direkt egy l-lel írtuk, rossz poén volt, bocsánat). A gyurmacsalik készítéséhez ajánlott adalék a májkrém, leginkább a pontyok és keszegfélék jönnek rá, mint a gepárd. Ez kicsit képzavar volt, de semmi baj. Összetevői a vízben jól oldódnak, így a távolabbi halak is kószán ráleshetnek.

  1. CSUKAMÁJOLAJ

Gyerekkorunk néhány meséje a csukamájolajat csodatévő orvosságként aposztrofálta. Íze és illata erős, amire nem csoda, hogy a halak is rárepülnek. Ez is képzavar volt, de érted, mire gondolunk. Amúgy csukamájolajjal etetni a halakat nem kannibalizmus? Listánk harmadik szereplője gyógyszertárakban is kapható, főleg a csalik ízesítésére használják.

  1. AKÁCVIRÁG

Az akácvirág használata amuros állóvizekben ajánlott. Egy horogra akár több virággal is csalizhatunk.

  1. MOHA

Listánk ötödik szereplője a hídlábak közelében válik be inkább. Vegyük figyelembe, hogy a moha kényes csali, úgy is mondhatnánk: csak az a megfelelő, amelyikben apró kukacok vannak elrejtve. Az apróságok színe mindig megegyezik a moháéval. Hogyan ajánlott vele pecázni? Finomra kisúlyozott szerelékkel és vízigolyóval. Kevés olyan hal van, aki ne alélna el tőle, ám egy faj különösen rajong érte: a keszegfélék. A mohát horogra nehéz tűzni, ezért inkább ajánlott az öblébe ágyazni – és aztán uccu neki.

Reméljük, hogy segített cikkünk, találkozzunk legközelebb is! #top5


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202