Sneci.hu - #TOP3: A VILÁG LEGSZEBB HALAI
Olvasási idő: csak ~1 perc

#TOP3: A VILÁG LEGSZEBB HALAI

Szokták mondani, hogy a szépség relatív. Ez bizony így van, de azért egy topmodellre ritkán mondjuk, hogy „inkább a Tinder”. Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk az akváriumhalakkal, itt pedig három másik halat sorolunk fel, amelyek szinte objektív mércével is szépek. Sőt: talán a legszebbek! Lássuk, kik vonulnának fel a halmodellek kifutóján!

Banggai bíboroshal


Az akváriumhalak gyakorlatilag legszebbje. És leghíresebbje. Ha látsz egyet, autogramot akarsz kérni tőle, pedig nem is tudtad, hogy rajongsz érte. Nevéből adódóan a Banggai szigeteken található halfaj, amelynek külseje igen szembetűnő. 8 cm hosszú is lehet – az uszonyokkal együtt. Tápláléka leginkább planktonokból áll.

Mandarinhal


Valószínűleg nem mondunk újat azzal, hogy a Mandarinhalnak semmi köze a mandarinhoz. Ez a hal inkább úgy néz ki, mintha valaki egyszer arra ébredt volna, hogy ő halakra szeretne graffitizni. Ausztrália területén található, leginkább a melegebb vizeket kedveli. Ha akváriumban tartod, képes éheztetni magát. Nézd, a kis huncut, érzelmileg is képes zsarolni, hogy elengedd.

Betta hal


Ha van halszerelem első látásra, akkor a Betta hal ilyen. Ezt így fura elképzelni, de… Na mindegy. Körülbelül 6,5 cm hosszú, az apróbb halak közé tartozik. Méretéhez képest azonban harcos halnak számít: más halakkal táplálkozik. Épp ezért óvatosan bánjunk vele, ha beszerzünk egy ilyet, nem riválisokat lát a „szobatársaiban”, hanem ennivalót. „Frizurája” remek hatást kelt, olyan, mint amikor a nők haját egy fotózáson fújja a ventilátor.

Reméljük, sikerült pár új ötletet adni, hogyan is bővítsd az akváriumuniverzumot – azért némelyik hallal óvatosan! Találkozzunk legközelebb is!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202