Sneci.hu - TOP 5: ÍGY BÜSZKÉLKEDJ HALAIDDAL
Olvasási idő: csak ~3 perc

TOP 5: ÍGY BÜSZKÉLKEDJ HALAIDDAL

Horgászni különféle célból szoktunk. Szoktunk az aznapi ebédért, a zsákmányért, szimpla kedvtelésből, de még akkor is, ha egy turkálóban egy olyan ruha „akad horogra,” amelyet mintha ránk öntöttek volna. Ilyen helyzetekre is használjuk a „halászni” kifejezést. Egy olyan aspektusát hoztuk most el a horgászatnak, amely inkább hajaz a halak szépségére. Bizony, olyan halakat is lehet „horgászni”, amelyek aztán jó ideig feldobhatják a szoba hangulatát. Akasszuk horogra 5 legszebb díszhalunk!

Néhány tipp először…

Ha egyáltalán nem voltak még halaink, akkor mindenképp olyanokkal próbálkozzunk először, amelyek szívósak, így nagyobb is velük a hibafaktor! A cél az, hogy ne haljanak meg rögtön, mihelyst hazaértünk, na. A lényeg tehát, hogy a választott halak jól tudjanak alkalmazkodni az akvárium vizéhez! Ha keveset vagyunk otthon, semmiképp se díszhal mellett döntsünk, mivel azok nagy figyelmet és sok törődést igényelnek! Ha esetleg többféle halat is szeretnénk tartani egyszerre, akkor az agresszív halfajokat is kerülnünk kell, hogy minél nagyobb eséllyel teremthessük meg a békés együttélés lehetőségét! Mint a szomszédaid: ők is nyugodtabbak, ha nem talicskával viszed be a 10000.1-es hangfalad költözéskor.

Platti

A plattik a békésebb fajtába tartoznak, rajtuk a balhé nem múlik, de a csendes együttélés sem. Ők úgy tűnnek ki a tömegből, hogy ott sincsenek: csak elúszkálnak, békésen eléldegélgetnek a többi hallal. Mint a jó szomszéd, aki minden reggel rád köszön, minden este pedig jóéjszakát kíván! Kivéve, ha az ágyadnál áll. Na, az ijesztő, onnan költözni kell sürgősen. Főleg akkor, ha nem is a szomszéd, hanem a hal áll az ágyadnál. De vidd az akváriumot is! A tenyésztőknek hála rengeteg színváltozatot ismerünk e halfajból, így valódi festékbomba az amúgy vízszínű akváriumba! Szinte bármilyen haleledelt megesznek, de a fagyasztott kaját is kedvelik.

Édesvízi neonhal

Ha épp a lakás a kicsi, és a hal még egyedül is belakná azt, kisebb akváriumot kell venni. Ilyenkor jöhet szóba az édesvízi neonhal, amely eléggé kicsi, csillogó oldalcsíkjának köszönhetően rendkívül tetszetős, és az akváriumnak is nagyon szép esztétikát ad. Érdemes sokat venni belőlük, úgy még szebbek, és alapvetően csapatban működnek jól! Az egyszerű halpelyhet fogyasztják, de a tubifexet vagy az apró rákokat is megeszik. Igazi gourmand halak, akiken úgymond ez egyáltalán nem látszik. Inkább az ellenkezője! Élettartamuk az akváriumban 3-5 év körülbelül.

Guppi

A guppik színesek, vidám a kinézetük, ugyanakkor nagyon jól alkalmazkodnak a hirtelen változásokhoz, rendkívül szívósak is. Érdemes csak nőstényeket vagy csak hímeket tartani, és itt a csakon és a vagyon nagy hangsúly van, mert úgy szaporodnak, mint a nyulak… Mint a halak. Most egy kicsit összezavarodtunk. Szóval, ha nem kráterméretű az akvárium, akkor érdemes a két nemet különválasztani egymástól. Kedvelt táplálékuk a halpehely, a tubifex és a vízibolha.

Zebradánió

Igazi kemény, veterán motoros akváriumhalak a zebradániók. Már ha az akváriumban lehetne motorozni. A vízminőség náluk másodlagos, jól alkalmazkodnak a hirtelen változásokhoz. Igen aktív halfajról van szó, amelyeknek úszás-különszámát tényleg olyan nézni, mintha egy egész estés filmet néznénk. Csak épp itt nincs előre megírva a forgatökönyv. Vagy de? (Gyanakvó nézés). Szeretik a halpelyhet, de megeszik az apróbb haleleséget is.

Tigriscsíkos algaevő harcsa

Listánk utolsó egyede a tigriscsíkos algaevő harcsa. Velük egy kicsit jobban kell vigyázni, mert nekik már fontos a territóriumuk. Leginkább lent, a kövek közt tengetik napjaikat, így ha esetleg több harcsát áll szándékunkban tartani, akkor minél több kő is kell, hogy ezzel egyenes arányban megnőjön a búvóhelyeik száma is! Illetve óvakodjunk a bandaháborúktól az akváriumban! Lusták, így azzal is táplálkoznak, amely elsősorban leér az akvárium aljára. Ugyanakkor szeretik a pelleteket, a forrázott zöldségeket, a parajpürét. Ha jól van tartva, akkor akár 8 évig is hű lakótársunk lehet!

Cikkünk rendhagyó módon tematizálta a horgászatot, de pont azért, hogy ne csak azt tekintsük horgászatnak, amely során a kapás rákerül az ünnepi asztalra! Horgászat az, amikor szerencsésebbek vagyunk az időnél, és olyan dolgokat találunk a nagyvilágban, amelyekre sokáig büszkék lehetünk. Legyenek ezek most a díszhalak!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202