Sneci.hu - Tiszántúli horgászparadicsomok, amiket érdemes meglátogatnod
Olvasási idő: csak ~3 perc

Tiszántúli horgászparadicsomok, amiket érdemes meglátogatnod

Ahány horgász, annyi kedvenc horgászhely. Egyesek mindig ugyanahhoz a tóhoz járnak vissza, mások pedig folyton kutatják az újabb és újabb helyeket.

Ha már egy ideje gondolkozol rajta, hogy rád férne egy kis környezetváltozás, vagy éppen egy új kalandra indulnál, akkor a legjobb helyen jársz! Cikkünkben bemutatjuk neked a Tiszántúl legjobb horgászhelyeit!

 

Szervezd a következő horgásztúrád Békés megyébe!

A Békés megyei Csorvási Forrás tó legkönnyebben a 47-es út felől közelíthető meg. A gyerekbarát környezet tökéletes helyszínt biztosít családi kirándulásokhoz, de egy horgász cimborákkal töltött hétvégére is remek választás. A tó egykor homokbánya volt, így rendkívül sok lehetőséget rejt magában a helyenként akár 18 méter mély mederfenék. A folyamatos telepítésnek köszönhetően nagy eséllyel akadhat egy-egy 10 kilós ponty is a horgodra. Mellette gyakori még az amur, a keszeg, a kárász és a busa is.

A tapasztaltabb horgászokat pedig a Nagyréti-tó várja, Békéscsabától mindössze 9 kilométerre. A 23 hektáros sporthorgász tavon rendszeresen kerülnek megrendezésre különböző versenyek is, így könnyen egy új közösség részévé válhatsz. A tó nagytestű pontyokkal került betelepítésre, gyakoriak a 20 kiló feletti példányok. Emellett horgászhatsz még harcsára, csukára és süllőre is. A Nagyréti-tó mindenképpen megér egy kitérőt, ha erre jársz, és könnyen meglehet, hogy egy szerencsés fogással te állítod fel a horgászhely következő rekordját.

 

Hajdú-Bihar megye legszebb horgászhelyei

Ha megjött a kedved a bojlis horgászathoz, akkor a Pródi Horgásztavak biztosítják rá a legjobb lehetőséget. A kis és a nagy Pródi tó is rendelkezik egy-egy hosszú stéggel, a tóparton pedig végig filagóriák védik a horgászokat az erős napsütéstől és az esőtől. Rendkívül gazdag a halállomány, és gyakran lehet fogni óriási példányokat is. Ha kényelemre és igazán nagy fogásokra vágysz, akkor ez a tökéletes választás. A tó Hajdúböszörmény közelében található, legkönnyebben a 35-ös főút felől közelíthető meg.

Abban az esetben, ha inkább folyóvízi horgászattal próbálkoznál, akkor a Keleti-főcsatorna a tökéletes választás. Legjellemzőbb halfajai a ponty, de sok más ragadozó hal is megtalálható az élővilágában. Pecázhatsz a vízpartról és csónakból is egyaránt, és még éjszakai horgászatra is van lehetőség.

 

Álomba illő környezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Ha Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jársz, akkor mindenképpen látogass el az Apagyi kenderáztatóhoz. A tó rendezése során a fő szempont az volt, hogy egyaránt kényelmessé tegyék a tagok és a vendéghorgászok számára is. A part könnyen megközelíthető az aszfaltozott útnak köszönhetően, van lehetőség sátor felállítására, főzésre, és vezetékes ivóvíz hálózat is kiépítésre került. A gyönyörű zöld környezet és a friss levegő pedig biztosan kiszakít a szürke hétköznapokból. A legjellemzőbb halfajok a ponty, az amur, a harcsa és a süllő, de egészen nagyra nőtt balinnal is gyakran találkozhatsz.

Ha pedig egy teljesen felszerelt, igazi horgászparadicsomra vágysz, akkor legközelebb a Nagykállói Horgásztóhoz szervezd az utad! A három hektáros vízfelület a finomszerelékes horgászok egyik kedvenc helye. A vízben mesterséges akadók és különálló kis szigetek foglalnak helyet, amik igazán vadregényessé teszik a környezetet. A tóparton 14 különálló horgászház lett kialakítva, amelyekhez saját stég és csónak is jár. Ha mindig is szeretted volna kipróbálni a csónakból való horgászatot, de nem rendelkezel saját járművel, akkor érdemes befizetned a tóra. Garantáltan olyan élményben lesz részed, amit sosem felejtesz el. A legjellemzőbb halfajok a ponty, a keszeg, a kárász, az amur, a süllő és a csuka. Kösd egybe a horgásztúrát a családi nyaralással vagy csak pihend ki a hétköznapok fáradalmait, és utazz el a Nagykállói horgásztóho!. A festői környezet rögtön levesz mindenkit a lábáról.

Ha meghoztuk a kedved egy tiszántúli kiránduláshoz, akkor ne habozz tovább! Minden szükséges eszközt pedig beszerezhetsz a Sneci horgász webshopból!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202