Sneci.hu - Téli szünet: Így tárold a horgászfelszerelésed!
Olvasási idő: csak ~1 perc

Téli szünet: Így tárold a horgászfelszerelésed!

Ahogy lassan a természet magára ölti fehér köntösét és a horgásztavak jeges takaró alá bújnak, eljön az ideje annak, hogy a nyári kalandokat követően gondos kezek közé helyezzük kedvenc horgászfelszerelésünket.

Nem kell azonban búcsút intenünk szenvedélyünknek, csak egy kis pihenőt adunk neki – méghozzá úgy, hogy a következő szezonra is tökéletes formában maradjon. Te is a szögre akasztanád már a botodat? Következzenek azok a szívvel-lélekkel összegyűjtött tanácsok, amelyekkel a horgászfelszerelésed biztosan jó helyen tölti a hideg hónapokat!

Botok és orsók biztonságban

Különleges figyelmet érdemelnek azok a társak, amelyek a legtöbb kalandot élték át veled: a horgászbotok és orsók. Tisztítsd meg az orsókat alaposan, majd töröld szárazra őket. A botokat pedig egy puha, nedves ruhával finoman törölgesd át. Kerüld a közvetlen hőforrást, mint a radiátor, mert az anyaguk deformálódhat! Ha letisztultak, pihenjenek egyenesen, kerüljék el a súlyos tárgyakat, hogy ne hajoljanak meg a nyugalom idején.

A műcsalik és kiegészítők színes világa

Műcsalik, ólom, horgok, úszók – mindezeknek a színes kavalkádnak rendet kell teremteni. Mossuk meg őket, szárítsuk meg alaposan, és csoportosítsuk őket típusonként. A rozsdás, elhasználódott darabokat dobjuk ki, hogy ne kerüljenek véletlenül újra használatba. A horogvégeket védjük meg, hogy ne okozzanak sérülést, vagy ne sérüljenek maguk sem.

Elektronikus kütyük – a modern kor varázslói

A halradarok, GPS-ek és egyéb elektronikus eszközök is szünetet tarthatnak. A legfontosabb, hogy az elemeket, akkumulátorokat vegyük ki belőlük (ha lehet), így elkerülve a korróziót és az esetleges károsodást. Tároljuk őket száraz helyen, ahol nem éri őket pára vagy hideg.

 

Miközben a felszerelések pihennek, az emlékek még élénken élnek bennünk, és már most vágyunk vissza a víz partjára, ahol újra kezdhetjük majd a szenvedélyünket. De addig is, horgászbarátom, gondoskodj felszerelésedről, mint ahogy az is gondoskodott rólad a vízparti kalandok során.

Amíg lassan a jégpáncél szorosan öleli át a tavakat, a felszerelésünk megérdemli a pihenést, hogy amikor a természet újra életre kel, mi is készen álljunk az új kihívásokra. A Sneci horgász webáruházból pedig mindig beszerezhetsz minden szükséges újdonságot a következő szezonra!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202