Sneci.hu - Téli keszegezés? Ideje kipróbálnod!
Olvasási idő: csak ~1 perc

Téli keszegezés? Ideje kipróbálnod!

Már hiányzik a part nyugalma, a víz és a horgászat izgalma? Van egy jó hírünk! Akár most is kivonulhatsz a felszereléseddel a kedvenc horgászhelyedre!

Indulhat a keszegvadászat! A téli keszegezés egy olyan élmény, amit minden horgásznak meg kell tapasztalnia legalább egyszer! Mielőtt azonban horgászbotot ragadnál, olvasd el cikkünket, hogy tudd mi mindenre kell figyelned a téli keszegezés során!

 

Mikor és hol dobd be a csalit?

Enyhe az idő, nincsenek befagyva a tavak és nem bírod tovább a négy fal között horgászat nélkül? Már foghatod is a horgászfelszerelést! Na de hol érdemes bevetni a csalit? A téli szezont a keszegek általában a legmélyebb részeken töltik, kedvelik ilyenkor a gödröket, víz alatti szakadékokat, az agyagos, iszapos fenéken maradnak. Érdemes tehát ilyen helyeket felkeresned a horgásztavon, beetetned egy viszonylag tiszta, de mélynek tűnő helyet.

 

Téli keszegezés úszós horgászmódszerrel

Nem könnyű megtalálni télen a keszegeket, de ahol egy kapás volt, ott lesz több is! Az úszós horgászmódszerrel gyorsan és egyszerűen tudod feltérképezni a vízterületet, a bevált helyet pedig jól jegyezd meg! Az úszós ereszték állításával a mélységet is állíthatod, időnként pedig mozgasd meg a csalit, hogy a lelassult halakat ingereld egy kicsit. Úszózásnál az ólmozást több részre osztva állítsd be, lefelé csökkenő súlyban, hogy még finomabb szereléket kapj. Magát az úszót tekintve érdemes egy jól látható, könnyű darabot választanod.

 

Milyen legyen a csali télen?

A keszegek télen is édesszájúak marad, de azért kell egy kis extra! A hideg vízben lassabban oldódik fel az etetőanyag és a horogravaló csali sem fejti ki a kívánt hatást. Az okos horgász horgásztáskájában ilyen landolnak a következő kiegészítők: folyékony aromák, DIP, spray és por aromák, színezők. Feladatuk, hogy a legegyszerűbb etetőanyagot és csalit is feldobják, növeljék a kapókedvet. A kifejezetten téli horgászatra tervezett termékek vonzó illata és intenzív íze hamar feloldódik a hideg vízben és bombaként robban a fenéken.

 

Megjött a kedved a keszegezéshez? Szerezd be webáruházunkban a szükséges kellékeket és csalikat!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202