Sneci.hu - Téli horgász kalandokra vágysz? Így csald a sügért a horgodra!
Olvasási idő: csak ~1 perc

Téli horgász kalandokra vágysz? Így csald a sügért a horgodra!

Télen a hatalmas csukák és gigászi süllők mellett a kisebb, de annál szívósabb sügér horgászatára is kedvet kaphatsz.

A hideg hónapok kifejezetten a kisebb testű ragadozó halak szezonja. Ekkor nem a méret a lényeg! A horgászat élménye, a becserkészés, a szerelék összeállítása, a tökéletes csali megtalálása, a hely kiválasztása és a fárasztás az, amely felmelegíti a szívedet. A sügér tökéletes célhal arra, hogy fejleszd a tudásodat, olvass többet róla!

 

Horgászmódszerek, amikkel nyerő lehetsz a sügérnél

A vízbe dőlt fák, vízben álló bokrok árnyékában csapatokban figyelheted meg ezt a kicsi, mohó ragadozót. Ha kellő körültekintéssel választod ki a horgászhelyedet, már csak a megfelelő felszerelést és csalit kell bevetned ahhoz, hogy horgodra csald az édesvizek apró ördögét. A csukához hasonló módszerek mind sikeresek lehetnek, persze a kellő finomítással, hiszen a sügér hazánkban maximum 5 kilogrammos nagyságra nőhet meg. Az úszós szerelék a vízinövények közelében, a nádas szélén lehet nyerő. A fenekezős módszer inkább a sekélyebb tavakon válhat be, pergetéssel pedig szinte bárhol sikeres lehetsz a sügérnél. A wobbleres, gumihalas horgászat szuperül gyümölcsözik, télen duplán felfigyelhetnek a táncoló csalira a víz nagyobb példányai.

Az EnergoTeam Samurai pergető szett tökéletes választás, ha nem szeretnél hosszass válogatásba, keresgélésbe kezdeni. Ez az UL pergető összeállítás az igazán könnyű pergetésre szakosodott. Egy könnyed, rugalmas mégis merev bot, egy hozzá passzoló orsó és egy meglepetés sügér párna is helyet kapott a csomagban.

A szett tartalma:

  • Wizard Samurai Spin 1,8m 2-8g Solid Tip bot
  • Bokor Spin JF 2000 orsó
  • 49 cm-es sügér párna

Szuper gyorsan elkapkodják, így kérj értesítést, hogy minél hamarabb a kosaradba rakhasd!

 

Egy kis extra a csalira

Folyékony aromákkal és spray, dip termékekkel ellenállhatatlanná teheted a műcsalikat. A hideg vizekben mindig érdemes valami pluszt bevetni, hogy a siker ne maradjon el. Kísérletezz bátran az ízekkel!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202