Sneci.hu - Társaink, akik mindig követnek
Olvasási idő: csak ~2 perc

Társaink, akik mindig követnek

Anna és Csaba javában készül az új szezonra. Korábban leírták, hogyan múlatják az időt a szerelékek rendben tartásával, a felszerelés szakszerű ápolásával. Most arról beszélnek, miket visznek magukkal minden horgászatukra. 

„Egy előző írásunkban megismerhettétek az elnyűhetetlen Okuma Longbow orsóinkat, amelyekhez 4 darab egyforma Daiwa Phantom Carp 2-es bojlis bot tartozik. Számunkra fontos volt a megbízhatóság, ezért a 2 részes, 3 librás, 360 cm-es botokat választottuk. El sem tudnék képzelni jobb botokat! Biztos vagyok benne, hogy ezeket a Daiwa szériás botokat sok-sok évig fogjuk használni. Bojlis bot lévén teljes mértékben átveszi a hal kirohanásait. Emellett gyönyörűen görbül.

Fontos szerepe van a rod podnak. Sokszor stéges álláson horgászunk, ezért a Delphin Bronx rod podot előnyben részesítjük a leszúrókkal szemben. A rod podra egyszerre 3 bot helyezhető. Összeszerelése nem tart tovább 2 percnél, és hord táskájában könnyen szállítható. 

Legfőképpen dobócsővel etetünk.  Ebből is a Carp Zoomosat használjuk a bojlik bejuttatására. A magvak és az apróbb pelletek dobására viszont egy 390-es Nevis spombozó botot használunk 5 librás kivitelben, amelyen egy hatalmas Okuma x-spot orsó található 28mm-es zsinórral és 10 m fonott előkével.  Ez az összeállítás elbírja a legnagyobb spombokat is.

A halak merítésére a megbízható Delphin Terna bojlis merítő szolgál. Lebegtető szivaccsal és könnyen leszedhető merítő fejjel készül.

Kapásainkat a Czero Phoenix távjelzős kapásjelzők jelzik. Többféle hangszín, hangerősség és érzékenység állítására van lehetőség rajta.  

A bojlis előkénk a következőkből áll össze:

0.20 mm-es Climax előke zsinór, amelynek 16 kg a szakítószilárdsága. Horogként a jól bevált Fox s1 b-t használjuk 6-os méretben (kizárólag szakáll nélküli kivitelben). Az előkék 17-20cm közöttiek, amelyekhez a Pro Carp bojlis klipszeket használjuk - amiket nem rögzítünk, hogy az esetleges szakításnál a hal ne cipelje magával a koloncot.

Anna 60-as, én pedig 80-as ólmokkal dobálok. Neki inkább a sima, nekem pedig a pasztás tetszik jobban, hiszen néha közé csempészek egy félbe tört bojlit egy kis pluszként a halaknak. Szeretünk a jól bevált felszereléssel horgászni. De ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk nyitottak az új dolgokra és nem próbálunk ki másfajta felszerelést. Hiszen nincs két egyforma tó. Ezért sokszor nem csak a csalit, de a teljes horgászmódszert le kell cserélni. Emiatt a horgászládánkban megtalálhatóak a method módszerhez szükséges dolgok is: különféle úszók és kosarak, stb. Így határok nélkül vehetjük üldözőbe a halakat.”

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202