Sneci.hu - Találkozz a halak királynőjével a horgon! - Mindent a süllő horgászatáról
Olvasási idő: csak ~2 perc

Találkozz a halak királynőjével a horgon! - Mindent a süllő horgászatáról

Ha te is szereted az izgalmat, az adrenalint és az igazán nagy halak kifogásakor fellépő sikerérzetet, akkor a süllő horgászat a Neked való!

A süllő a legnagyobb ragadozó halaink egyike. Szinte minden ember ismeri - ha másról nem is, az ízéről biztosan. A magyar konyha egyik leghíresebb étele a balatoni fogas. A süllőt azonban meghorgászni is épp olyan élvezetes, mint elfogyasztani. Ha kíváncsi vagy a sikeres süllő horgászat titkára, akkor mindenképpen olvasd tovább cikkünket!

Milyen módszerrel érdemes próbálkozni?

Süllő horgászat esetén többféle technika közül is választhatsz. Leggyakrabban fenekezést és a pergetést alkalmazzák. Mindkét módszerrel lehetséges hatalmas fogásokat szerezni, leginkább preferencia kérdése, hogy Neked melyik válik be jobban.

Ha nyugalomra és pihenésre vágysz, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a fenekezést. Itt a dobás és a bot rögzítése után a csali végzi el a feladatot. Neked csak a kapásokra kell figyelned. Fenekezés esetén tökéletes csaliválasztás a kisebb élő hal és a halszelet egyaránt. Ennek a szöges ellentéte a pergetés. Pergetésnél mindig történik valami: a folyamatos mozgatás révén a műcsalit a horgász ,,kelti életre”, mintha élő hal lenne, ezzel is becsapva a süllőket. Itt érdemes a süllő táplálék halaira hasonlító csalit választani.

 

Hol keresd a süllőt?

A süllő horgászat egyik legnehezebb része a halak megtalálása. A tavakban célszerű a medertörések, akadók körül keresni, folyóvizek esetén pedig a lassabb folyószakaszokat kedveli. A süllő lassabb emésztése miatt kevésbé falánk, mint a többi ragadozó hal, ezért különösen nehéz horogra csalni. Rendkívül óvatos, és csak ritkán hagyja el búvóhelyét. Táplálkozását tekintve a kisebb méretű halakat részesíti előnyben, így érdemes ezeknek a rajoknak a közelében keresni. A süllőnek rendkívül makacs természete van. Ha elvéti áldozatát, akkor nem üldözi tovább, inkább visszabújik rejtekhelyére. Tavasszal és ősszel napközben, nyáron pedig a reggeli órákban, késő délután és éjszaka aktív, így ezekben az időpontokban ajánlatos a kifogásával próbálkoznod.

 

A gyakorlat teszi a mestert

A sikeres süllő horgászat rengeteg tényezőn múlik, de összességében el lehet mondani, hogy a legfontosabb mind közül a gyakorlat. Minél többször próbálkozol, minél több tapasztalatot szerzel, annál valószínűbb, hogy nagyméretű példányok akadnak a horgodra. Ez egy igazi türelemjáték, és nem szabad feladni néhány kezdeti kudarc után. A kellően kitartó horgászok hatalmas fogásokkal zárhatják a napot. Semmivel sem lehet összehasonlítani azt az érzést, amikor kapáskor megpillantod a süllő kékeszöld hátának csillogását a vízben.

 

Ha izgalmas fárasztásokra, és óriási fogások dicsőségére vágysz, akkor kezdj készülni, a süllők már csak Rád várnak! A sikeres horgászathoz pedig minden szükséges eszközt beszerezhetsz a Sneci horgász webáruházban.


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202