Sneci.hu - Szezonkezdés Robak Duo csalikkal - Vidra István beszámolója
Olvasási idő: csak ~2 perc

Szezonkezdés Robak Duo csalikkal - Vidra István beszámolója

"Számomra a szezon nem állt meg, így februári hònapban is vallattam szeretett folyòmat  Ráckevei-Soroksái Dunát. Majd március elején sikerült tesztelnem a Robak Duo széria 3 tagját is.

Február havi szezonyindító horgászat

Tavaly ígértem, hogy még visszatérek a prémium család, magas protein tartalmù etetőanyagával. Abbòl is a kenderes volt nálam, megbolondítva egy kis marcipános pelettel.

Novemberben írtam a beltartalomròl, most viszont arròl is be tudok számolni, hogy a keszeg fajták igencsak kedvelik. :)

Csaliként a már jòl ismert Jaxon mini wafter (halibut 6mm) halas és marcipán-méz dumbel (6mm) volt a befutò. A Mini szériábòl kiemelném a Jaxon 6mm halibut csalit, mert tavaly decemberben, ahogy olvashattátok is, szép tokokat fogtam vele. Számomra a nyár egyik biztos csalija a marcipán-méz, viszont a téli favorit a halibut mini wafters.

Tipp: Ha a 6mm halibut csalival akarsz horgászni: 8-10-es horog,7-es tüske és két szem menjen a tüskére. Egy kritikusan kikönnyített ínyenc falat a végeredmény, 6mm marcipán-méz dumbel wafters-nél szintén!

Márciusban fókuszban a Jaxon Robak Duo!

Tavaly hozzám került a Robak Duo széria 3 tagja citrusmangò és a kihagyhatatlan marcipán-méz ízesítésben.

Azt tapasztaltam, hogy nagyon erős felhajtòerővel bíró csaliról beszélünk. Több tesztet is csináltam, különböző horgokkal, tüskével... A végerdemény megszületett, ami remélem segíteni fog mindenkinek.

A peca napja

Szerelék 30-as fluorocarbon előke 10 cm, 8-as vastag húsú horog, karikával szerelt menetes csali tüske. Figyelem: D-rignek megkötve... Így egy jól kisúlyozott horgot kaptam!

Methodon eddig nem alkalmaztam a D-rig kötést, viszont ezen a napon nagyon bevált.

Fenti összeállításból, ha valaki nem szereti a D-riget, akkor szilikon cső beiktatásával sima method előke is jó!

Igazából a csali és a felkínálás egy pontyos pecát sugall, hisz a Robak Duo 12mm-es. Viszont itt jön képbe a D-rig előnye!

Waftersnél mikor a hal rászippant és a csalit kifùjja, akkor a horog is van, hogy távozik a szájábòl akadás nelkül. D-rig esetében csak a csali mozdul el a horog azonban marad. Így a dévérek, mikor kóstolgatták a csalit és rászippantottak a 8-as horogra  az befordult és akadt. Így a nagy csali ellenére sem maradtam kapás nelkül, még ha eredetileg a nagy bajszosok voltak a célhalak.

Nap végeredménye egy  csodás  pihentető tavaszi nap, ahol rengeteg dévér keszeg volt a vendég!

Nap favoritjai:

Idén már a Jaxon bojlik is fòkuszba kerülnek az RSD-n és tavakon is. De tovabbra is jövök method peca cikkekel is a method rajongóknak.

Köszönöm hogy elolvastad, görbüljön!"


 Vidra István


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202