Sneci.hu - Süllő horgászatra adnád a fejed? Így csald horogra a halak királynőjét!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Süllő horgászatra adnád a fejed? Így csald horogra a halak királynőjét!

A fenséges pikkelyes, amely egész évben uralja vizeinket, a hűvös idő közeledtével is elcsábítható a megfelelő technikákkal és horgász eszközökkel.

Készülj fel a téli horgászatra és fogd ki a halak királynőjét: a süllőt! Ezen cikkünkben olyan praktikákat és tippeket gyűjtöttünk Neked össze, amelyekkel könnyedén akaszthatod horogra a hideg vizek termetes halát. Ne hagyd ki az idei téli szezon adta óriás kapásokat és készülj fel a süllő vadászatra!

 

Hol keressem a süllőt hideg vizeken?

Ha ezen a nyáron már fogtunk a tüskéshátú kopoltyúsból, akkor könnyű dolgunk lesz, ugyanis ez a hal nem vándorol messzire télen sem. Érdemes felkutatni a már ismert lelőhelyeket, illetve megfigyelni az oldalkövezéseket. A süllők a hideg közeledtével a hajnali órákban és a naplemente előtti időszakban bújnak elő étek után kutatva. Az esti órákban, ha a nap már nincs fent, akkor nem érdemes tovább várni a kapásra. Mindemellett figyeljük a fehér halak csoportosulását és vermelő pikkelyeseket, ugyanis ezek közelében gyakran bukkan fel a sügéralakú hal.

Ha biztosra szeretnénk venni a sikert, akkor mindenképp szerezzünk be egy halradart. Ezekkel a készülékkel könnyen megtalálhatóak a tó törései és az azokban megbúvó kopoltyúsok. A horgászok körében az egyik legnépszerűbb a LUCKY SPIDER (KAJAKRA / HAJÓRA) HALRADAR. Nem csak visszatérülő befektetés, de különös sikereket lehet elérni egy olyan hal pecázásakor, mint a fenséges, de nehezen fellelhető süllő. Az eszköz a hanghullám terjedésének segítségével határozza meg a meder kontúrját, szerkezetét és mélységét.

 

Tippek a tüskéshátú horogra akasztásához

A gumicsalik tökéletesek a téli süllőzésre. A hideg vizeken ellenállhatatlan prédák a ragadozó halak számára! Praktikusságot tekintve a UNIVERSAL GUMIHAL SZETT a legjobb. A twisterfejjel és drótelőkével ellátott csomag 16 darab lágy anyagú gumihalat tartalmaz. Ha esetleg kisüt a nap, akkor alkalmazhatjuk a rikítóbb színű csalikat, viszont a téli borongós időben a szürkés, környezetbe olvadó gumihalak lesznek nyerők.

Ajánlott a fonott zsinór használata, amely jellemzője, hogy semmilyen nyúlása nincs és brutál erős a monofil zsinórokhoz képest. A vékony és strapabíró damil a téli horgászat idején is ellenáll a szélnek és a hideg vízi sodrásnak. A NEVIS BIG CAT FONOTT ZSINÓR 200M 0,80MM magas kopásállósága miatt jól tűri a köves, akadós terepeket. Így a törésekben megbúvó halakhoz tökéletes választás!

A téli süllő vadászathoz mindenképp vidd magaddal a megfelelő súlyú ólomfejet. Ehhez figyelembe kell venni a víz sodrását és mélységét. Az erős sodrású vizeken nem érdemes próbálkozni. Azokon a szakaszokon valószínűbb, hogy süllőre lelünk, ahol törés fedezhető fel és egy megközelítőleg 10 grammos golyó beáll a helyére. A 10G ZEBCO TROPHY ÓLOM GOLYÓ 8DARAB csomag gazdaságos opcióként kínálkozik a rések kitapogatásához. Végül pedig ehhez válasszuk majd a megfelelő dobósúlyú botot!

 

Hasznosítsd a tuti tippeket és trükköket, hogy horogra akaszthasd a tó legméretesebb süllőjét! A SNECI webáruháza széles kínálattal várja a télen is vadászó horgászokat, hogy kifogják a halak királynőit és a hideg vizek urait!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202