Sneci.hu - Speciális horgászmódszerek
Olvasási idő: csak ~2 perc

Speciális horgászmódszerek

Úgy érzed, hogy már a fenekezés, a pergetés és az úszós horgászmódszer mestere vagy? Szeretnéd megdönteni a tavalyi halrekordod és új halfajokat a horgodra csalni?

Legendás történetek szeretnél mesélni a baráti találkozók során? Próbálj ki új horgásztechnikákat ebben a szezonban! Új megoldásokkal, speciális módszerekkel felfrissítheted a horgásztudásod, új és izgalmas élményeket szerezhetsz. Olvasd el cikkünket és találd meg a kedvenc technikádat! 
 

Speciális módszerek 

Hazánk vizeinek változatosságának, a magyar halfauna sokszínűségének és a horgászparadicsomaink kiválóságának hála minden pecás társunk megtalálhatja a tökéletes helyet a sikeres horgászathoz. Az esetek nagy többségében a hagyományos módszerekkel is eredményes lehetsz, de ha egy kis extrát, új lendületet vinnél szenvedélyedbe, itt az ideje más vizekre is evezned a horgászmódszerek végtelen tengerén! Természetesen a fenekező, úszós és egyéb hagyományos technikák is mesteri szintre fejleszthetőek, korszerűsíthetőek, de nem árt a horgászatban sem a változatosság. 

Olvass tovább és tudj meg mindent a mártogatás, kuttyogatás és a mormiskázás technikájáról! 
 

Mártogatás

A mártogatás-tapogatás a fenekező vagy pergető módszer, mondhatjuk, hogy a kettő keveréke. A fenekezés és a pergetés hasznos tulajdonsága egyesülnek. A csali ekkor a fenék közelében állandó mozgásban van, lassú emelésekkel és süllyesztésekkel élő csalihallal való horgászatot jelent, így ingerled a ragadozókat. Kiváló technika, ha kifejezetten süllőre vagy csukára mennél. 
 

Kuttyogatás

Erről a módszerről már valószínűleg sokat hallottál, a harcsafogás legendás technikája. Ha még nem próbáltad, érdemes kuttyogatót ragadni a kezedbe és csónakba ülnöd, hiszen hihetetlen horgászélmény! A kuttyogatás lényege, hogy a harcsa a különleges eszköz által gerjesztett hangra reagál, szintre letámadja a csalit. Rablóhalas aprócikkeink között ezt az eszközt is megtalálod!
 

Mormiskázás

A mormiskázás a műcsalis horgászat egyik speciális fajtája. Főleg a téli hónapokban, a befagyott tavakon, lékeket ütve űzik a horgászat fanatikusok. A mormiskázást apró horoggal, apró műcsalival és szokatlanul rövid bottal művelik. A csalit állandó mozgásban tartva kutathatod végig a jeges víz rétegeit ragadozók után kutatva. 

 

Szeretnéd kipróbálni a fent említett speciális módszerek egyikét? Esetleg mindegyikbe belevágnál az új szezonban? Webáruházunkban beszerezheted a szükséges felszerelést! 

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb! 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202