Sneci.hu - Rapid csatornahorgászatok és az élményeink
Olvasási idő: csak ~1 perc

Rapid csatornahorgászatok és az élményeink

Sziasztok!
A hosszú hétvége alkalmával több horgászaton is részt vettünk, ezúttal a csatornák világában gyűjtöttük a pecás élményeinket.

Előkészületek

Egy hirtelen ötlettől vezérelve látogattunk ki a XXX-es csatornára. A spontaneitás miatt az előkészületek elmaradtak mindenkinél, csak gyorsan bepakoltunk az autóba és már úton is voltunk.
A horgászattal töltött órák száma nem haladta meg a 2 órát, de annál több élményben volt részünk!

Helyválasztás

A csatornán belüli helyválasztásunk azon alapult, hogy éppen merre láttunk gyűrűzéseket a vízen, vagy egy két kósza ugrást, túrást. Miután megtaláltuk a helyet, indulhattak az előkészületek.
Kipakolás és etetőanyag keverés

A hely megtalálása után mindenki azonnal kipakolt és kényelembe helyezte magát a parton. Ekkor került elő a kétfajta etetőanyag, ami nem más volt, mint a Serie Walter Dark kárászos, pontyos kajája és a Colmic Master Series Impressive mix.

Felszerelés

Sok fórumon olvastam, hogy nagyon jól működnek a pop upok illetve wafterek, így egyik botomra egy method szereléket kötöttem, melyen egy ananászos air wafterrel horgásztam. A másik módszerem a már jól ismert hosszúelőke volt, de nem a végletekig lefinomítva. Egy 15 gr-os kosarat használtam 45 centiméteres előkével és egy 10-es horoggal. A horog mérete ellenére 2 szem csontit kínáltam fel, amit a keszegfélék, kárászok is díjaztak. A horgásztársam is az egyik botjára method szereléket kötött ananászos gumikukoricával, a másik botjára pedig hosszú előkézett, 12-es horog és két szem csonti került.

Horgászat

Amint már említettem, 2 órás rapid horgászatok voltak. A szerencse mellénk szegődött, és minden alkalommal szép halakat sikerült szákba terelnünk. Köztük volt egy másfél kilogrammos kárász is, aminek felettébb örültünk. Mindezek mellett a törpeharcsák nagyjai találtak meg minket, közülük is sikerült 40-50 dekásokat becsalnunk.
Mindkét módszer sikeres volt!

Hogy mi a tanulság? Az, hogy ne féljünk olyan készségeket is kipróbálni, amire azt hisszük, hogy csak ezeken az a "kocka tavakon" működhetnek!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202