Sneci.hu - Miért jó a csomókötés és a csomómentes kapocs?
Olvasási idő: csak ~1 perc

Miért jó a csomókötés és a csomómentes kapocs?

Számos kötésfajta terjedt már el a horgászok körében, cikkünk ezek közül most egyet vesz szemügyre: a csomókötés módszerét!

 

A csomókötés nagy vonalakban

 

A kötés valószínúleg nem újkeletű fogalom egy horgász számára, mégis sok újdonságot tartalmazhat. Hiába van olyan orsónk, hogy a Csipkerózsika újra hozzáérne, és hiába van olyan botunk - itt ne tessék rosszra gondolni -, ami a tó túl partjáig elér. Ha pedig valóban ismert fogalom a csomókötés, akkor tudjuk, hogy általában a végszerelék összerakása alatt következik e nemes feladat. A horgot stabilan a zsinór végére kell kötnünk, akkor is, ha füles, vagy lapkás kialakítású. Pergetésnél a műcsalit direkten, kapoccsal, vagy forgóval köthetjük.

 

A csomómentes kapocs jelenléte

 

Miért jó a csomómentes kapocs? Mert ezzel a kötés helyettesíthető – és nem utolsó sorban a műcsali gyors cseréje is. Gyakoroljunk vele, hiszen jó segítség lesz a későbbiekben!

 

A kötés elsajátítása: a hajózás alapcsomói

 

Két zsinórvég összekötésére számtalan módszer létezik. Épp ezért jó ötlet a horgászat előtt betanulni a hajózás alapcsomóit – ez a tudás is nagyon hasznos lehet számunkra, főleg akkor, ha netán úgy döntünk, egyedül állunk neki csónakból horgászni. A csomókötés és a csomómentes kapocs témájába később jóval részletesebben bele fogunk menni.

Köszönjük, hogy olvastál, találkozunk legközelebb!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202