Sneci.hu - Miért ilyen népszerű az úszós horgászat?
Olvasási idő: csak ~1 perc

Miért ilyen népszerű az úszós horgászat?

Találós kérdés következik! Mi az: kezdő és tapasztalt horgász is imádja és az egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb horgászmódszer, amivel könnyedén horogra csalhatod a kopoltyúsokat? 

Hát persze, hogy az úszós horgászat! Olvass tovább és tudj meg mindent az úszós horgásztechnika mesterségéről!

 

Az úszós horgászat alapjai

Az úszós pecázás nem ördöngősség, kis odafigyeléssel, egy jó csalival és a megfelelő technikával több kilós fogások is landolhatnak a haltartódban.

Úszós horgászattal a víz bármely rétegét feltérképezheted, a felszínen, a vízfenék közelében és a középső rétegekben is eredményesen kínálhatod fel a csalidat. Az úszó csúsztatásával válthatsz a vízrétegek között.

A módszer lényege, hogy egy jól kiegyensúlyozott úszóval juttasd el a csalétket a horgászhelyre. A kapást az úszó antennája fogja jelezni neked, vagy süllyedéssel, vagy kiemelkedéssel, vagy vízre való felfekvéssel.

 

Mire horgászhatsz úszós technikával?

Mivel a víz bármely rétegét elérheted úszós módszerrel, így a békés és a ragadozó halak napját is felpezsdítheted.

A békés halak horgászásánál hihetetlenül fontos a szerelék érzékenysége. Az óvatos, félénkebb halakhoz kell idomulnod.

A ragadozóknál kicsit másabb a helyzet. Akár élő csalihallal, akár műcsalival horgászol, a ragadozó életmódhoz kell összeállítanod a szereléked.

 

Miért ilyen népszerű az úszós horgászmódszer?

A kezdő horgászok is könnyen elsajátíthatják a technikát és átélhetik az úszózás szépségeit. A horgászok zöme ezzel kezdi a “pályafutását”, de később is szívesen nyúl a finomszerelékes bothoz.

 

Ezekre mindenképp figyelj, ha úszót ragadsz!

A megfelelő nagyságú ólom, horog és a minőségi úszó elengedhetetlen, ha sikeres szeretnél lenni.

Vedd még figyelembe a terepviszonyokat is. A nádas közelében, akadályokkal teli vízben, hínáros területen horgászol? Lesz szükséged védett horogra, egyes- vagy háromágú horgot kell majd bevetned? A csali nagyságának is megfelelő a nehezék? Gondold át a részleteket!

 

Köszönjük, hogy olvastál, találkozunk legközelebb!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202