Sneci.hu - Miért használj PVA-t horgászatkor?
Olvasási idő: csak ~1 perc

Miért használj PVA-t horgászatkor?

A PVA (polivinil-alkohol) létjogosultsága a bojlis pontyhorgászatban továbbra sem képezheti vita tárgyát, mégis sokan még csak nem is hallottak róla. Idáig. Mert most töviről hegyire kivesézzük. Olvass tovább és tudj meg mindent a PVA-ról!

Mi is az a PVA?

A PVA nedvesség hatására feloldódó anyag, tulajdonképpen egy kémiai folyamat végterméke, amelyet az ipar számos területén használnak különböző célokra. A horgászok is hamar felfedezték jellemzőjét, miszerint amikor vízzel érintkezik, fokozatosan szétoldódik. Használatával ugrásszerű fejlődésnek indult a profi pontyhorgászat, mivel koncentráltabb, pontosabb etetéseket lehetett végrehajtani a segítségével. De milyen fajtái is vannak pontosan a PVA-nak?

 

PVA zsinór - a sokoldalú felhaználhatóság mintapéldája

Segítségével néhány szem plusz golyót juttathatunk a csalink köré. Ha néhány bojlit az etetőhelytől távolabb is el szeretnénk helyezni, vagy közvetlenül a horog mellett kínálnánk fel, kiváló eszköz a PVA zsinór, amely évszaktól függetlenül, esős körülmények között is tökéletesen megállja a helyét.

 

PVA szalag - a multifunkcionális megoldás

Mivel hibátlanul oldódik, hideg vízben is használd bátran! Alkalmazhatjuk előkénk rögzítésére is a gubancgátló csőhöz, amelyre az extrém távoli dobásoknál lehet szükségünk.

 

PVA tasak - a versenyhorgászok kedvence

Rendkívül pontos és koncentrált etetést tesznek lehetővé. Ennek például versenykörülmények között van jelentősége az agyonhorgászott vizeken.

 

PVA hálók - az etetéssel kapcsolatos problémák a múlté

Ezzel a típussal rendkívül koncentrált etetést hozhatunk létre a csali körül. Mivel a háló gyorsan megtölthető, pillanatok alatt készen áll a bevetésre. A PVA csőháló segítségével pedig rövid idő alatt tetszőleges méretű PVA csomagokat készíthetünk, amivel különböző szemes etetőanyagokat tudunk a csalival együtt bedobva, tehát közvetlenül a horog mellé juttatni.

 

Ha eddig nem tetted, próbáld ki valamelyiket a következő alkalommal! A Sneci weboldalán rengeteg PVA termék közül válogathatsz. Nézz körül, és keresd meg a számodra legkényelmesebbet!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202