Sneci.hu - Mi legyen a karácsonyi asztalon a halas fogás?
Olvasási idő: csak ~2 perc

Mi legyen a karácsonyi asztalon a halas fogás?

Alig várod, hogy összeüljön a család, a baráti társaság és egy hatalmas karácsonyi vacsorával ünnepeljetek? Már most nagyokat nyelsz, miközben elképzeled az asztalon sorakozó finomságokat? Hidd el, nem vagy egyedül!

Ha horgász vagy, biztosan különösen várod, hogy a mélyhűtőben lapuló nyári fogások végre terítékre kerüljenek. Most kiegészítheted az idei karácsonyi menüt, mutatjuk a legfinomabb halas fogásokat! Az előkészítés közben pedig nosztalgiázhatsz, újra átélheted a horgászat örömeit!

 

A karácsonyi menü kihagyhatatlan elemei a halas ételek

Ha Te is a hagyományos karácsonyi ünneplés híve vagy, biztosak vagyunk abban, hogy minden évben legalább egy halas fogás is a tányérra kerül. De miért kellene minden évben ugyanazzal a menüvel előrukkolni?  Húzz váratlant és készítsd el a következő ételek egyikét! Itt az idő, hogy túllépj a jól ismert halászlé-rántott hal kombón és megmutasd mit tudsz! A könnyebb előkészítésért nem árt már jó előre beszerezeni az eszközöket. Webáruházunkban minőségi haltisztító eszközöket és késeket is találhatsz.

 

Harcsapaprikás - a magyaros ízekért

A harcsapaprikás egy örök klasszikus ünnepi étel, méltó helye van szenteste az asztalon. Nagy előnye, hogy már karácsony előtti napon elkészítheted, nem kell az utolsó pillanatban kapkodva összedobnod. Párosítsd túrós csuszával és garantáltan megnyalják a vendégek az összes ujjukat utána!

 

Sült csuka citrommártással - Egészben sült finomság

Nyáron sikerült a legszebb csukát kifognod, ami azóta is a mélyhűtődben pislog? Ideje felhasználni! A konyhakész halat beirdalod, fűszerezed és sütőbe dobod, amíg sül pedig foglalkozhatsz a köretelemekkel és a mártással. A citrom frissessége és fanyarsága tökéletes passzol a csukához, egy citrommártás a halhoz egyenesen telitalálat. Ez az étel nem igényel sok hozzávalót, bonyolult módszereket, egyszerűen és könnyen elkészítheted, ráadásul ízre sem utolsó!

 

Töltött ponty - halmozzuk az élvezeteket

Mi magyarok mindent szeretünk megtölteni. Töltött zöldségek és a töltött húsok is nagy sikert hoznak a konyhákra. Éppen ezért egy töltött hal a karácsonyi asztal fő attrakciója lehet. Az étel egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell pontosan követned a recepteket, saját töltelékeket is kitalálhatsz. A pontyhoz jól passzol a gomba, a hagyma, a sárgarépa, a tojás, a magyaros fűszerek és a citrom. Csak a képzeleted és az ízlésed szabhat határt!


 

Halszeletek sörtésztában - Kis változatosság

Ha mégsem szeretnél nagyon elrugaszkodni a biztonságos rántott hal talajáról, de egy egyszerű csavart bevállalsz a nagyobb ízélményért, most jegyzetelj! A sörtésztás halszelet elkészítése sem bonyolult, ráadásul gyorsan készen van. Ezzel az újítással az ünnepi asztal körül ülők szívét is megdobogtathatod. 

 

Lepd meg családodat egy igazi halas fogással és kápráztasd el őket főzőtudományoddal! Ha pedig unatkoznál sütés közben, nézz szét a Sneci weboldalán vagy olvass el egy érdekes cikket magazinunkból!

 

 


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202