Sneci.hu - Method feeder kezdőknek és haladóknak
Olvasási idő: csak ~2 perc

Method feeder kezdőknek és haladóknak

Method feeder, egy horgászmódszer Angliából, nem csak kezdőknek

A Method feederezés vagyis a finomszerelékes horgász módszer igen eredményes, amellett, hogy látványos is. Az Angliából beszivárgó, alig négy éve még hazánkban újdonságnak számító feederes technika ma már egyre nagyobb teret hódít magának a hazai vizeken szerencsét próbáló horgászközönség tagjai között. Kezdőknek és haladóknak egyaránt tud sikerélményt szerezni.

Min alapszik a Method feederezés?

A Method, azaz „módszer” maga egy etetőkosaras végszereléken alapszik.

Ezen Method feeder végszerelék lényege, hogy az egyenletesen megtöltött, préselős (töltögetős) method Feederkosarakban magas minőségű, tökéletes aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező etetőanyagot és ezzel harmonizáló csalit kínálunk fel.

Mitől préselős ez a kosár? Elsősorban a használhatóság miatt

Azért, mert megtöltéséhez töltőszerszámra van szükség, és mert a kosár hatékonysága nagyban függ az etetőanyag tökéletes tömörítésétől. Az etetőkosár minél tökéletesebb megtömése ugyanis nem pusztán esztétikai kérdés.

Az aerodinamikus forma egyaránt kiemelt szerepet kap dobásnál, valamint az etetőanyag oldódásánál is, hiszen egyenletesen megtömött kosárból az anyag nem csomókban kihullva ürül, hanem könnyen, egyenletesen oldódik ki, mind a hagyományos etetőanyag, mind finomszemcséjű, hallisztes etetőanyag-, vagy épp nedvesített pellet, kiváltképp, ha etetőanyagunk kiváló felhősítő hatással is rendelkezik (mint pl. a TAJG-X).

Vigyázat, sporthorgászok! Mostantól akár óvodások is foghatnak pontyot

A hazánkban is meghonosodott Method feederes pontyozás ennek köszönhetően mondhatni már egy olyan pofonegyszerű technikává vált, hogy azzal akár egy hatéves gyerek is könnyedén elboldogulhat, még akkor is, ha esetleg egy nagyobb távolságra dobható, 50-100 grammos dobósúly-tartományú, nagyméretű Method kosarakkal felszerelt feederbotot adunk a kezébe.

A Method Feeder felépítése

A két méretben (15 és 30 gr) kapható In-line Flat Method Feeder kosár bordái keresztirányban állnak, ennek köszönhetően jobban elviselik a töméskor fellépő terhelést, a tökéletesen megtömött, mindig azonos méretű kosarakat pedig könnyű pontosan azonos távolságra dobni.

A Method kosár alján található ólomnehezéknek köszönhetően pedig a kosár bedobás után mindig a nehezékre érkezik, ami ennél a módszernél bizony igen jól jön.

Tehát feederbotunkon egy olyan könnyebb method feeder szettel is szinte adja magát a siker, mint a forgókapcsos, 25-35gramm dobósúlyos (+tömörítő) Method kosár, főként, ha rövid, 8-10 centiméteres előkén (horgon), a Method töltővel előzetesen egyenletesen megtömött kosárban levő etetőanyag mellett, elrejtve tálaljuk fel a csalit.

Amennyiben a hal odatalált az etetőanyaghoz, akkor a jól kínált csali egyből, első szívásra akad, főként, ha a horgot is az etetőanyagba rejtjük, hiszen gyors kapásoknál ott van a legjobb helyen.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202