Sneci.hu - Menj a legveszedelmesebbekre! - Rablóhalas aprócikkek
Olvasási idő: csak ~2 perc

Menj a legveszedelmesebbekre! - Rablóhalas aprócikkek

A gyönyörű napsütés, az egyre melegedő levegő és a pezsgő vizek valószínűleg már a partra csábítanak.

Rohamosan közeledik a horgász hétvégéd időpontja? Már tavasszal a legvérmesebb ragadozókat kerítenéd a horogra? Szeretnél mindenre felkészülni és a legjobb, legminőségibb horgászfelszerelést összeállítani? Ne aggódj, segítünk! Ebben a cikkünkben elmaradhatatlan rablóhalas aprócikkeket mutatunk be, hogy már a szezon elején új sztorikkal gazdagodhass!

 

Ideje felturbóznod a horgászfelszerelésedet!

Ha te is rajongsz a ragadozó halakért, imádod a pergetés, a kuttyogatás és a rablóhalas fenekezés minden mozzanatát, akkor tudnod kell, hogy a sikeres horgászat sokkal többet jelent, mint csak egy jó horgászbot és egy csali. Fontos, hogy a megfelelő aprócikkekkel legyél felszerelve, hogy minél nagyobb esélyed legyen a kapitális fogásokra. A különböző horgászmódszerekhez természetesen más és más kiegészítők dukálnak, de egy gyors áttekintéssel körbemegyünk a legfontosabb elemeken.

 

Ha harcsa, akkor kuttyogatás

A kuttyogatás az egyik leglegendásabb, legmisztifikáltabb horgászmódszerünk. Egy hihetetlenül speciális technikáról van szó, ahol egy úgynevezett kuttyogató bot segítségével csalhatod horogra a harcsát. A módszer során csónakba kell szállnod, meg kell találnod a legalkalmasabb horgászhelyet és a kuttyogatóval hangokat kell képezned a víz felszínén. A harcsa az egyetlen, amely erre a hangra reagál, valójában támadásra ingerled vele.

A kuttyogatás már maga a speciális technika miatt is extra örömöt jelent, szuper horgász emlékeket szerezhetsz vele. Szerezz be mindent hozzá a Sneci webshopjából!

 

Lényeg a biztonság és a kíméletesség!

Nem csak a kapásra kell gondolnod: a halat, legyen az akármekkora ragadozó, a lehető legkíméletesebben kell kezelned. Gondolunk itt a horog eltávolítására és a visszaengedésre is. A szájfogó használata kulcsfontosságú lehet ragadozó horgászatnál. Ez a kiegészítő lehetővé teszi, hogy a lehető legkisebb károsodást okozz a halnak, amikor kiveszed a horgot. A bilincs is hasonló célt szolgál: kíméletesen és hosszabb ideig tarthatod életben a nagyobb testű ragadozókat.

 

Figyelj a tilalmi időszakokra is! A legtöbb ragadozó halunk tilalmi időszaka márciusban és áprilisban is tart - azonban ez nem jelenti azt, hogy ne kezdd el időben a felkészülést! A csuka tilalma március végéig tart, így rá célzottan horgászhatsz, a harcsával együtt, ami majd májusban kerül fel a tiltólistára.

Természetesen a célhalad és a technikád ismeretében kell kiválasztanod a megfelelő aprócikkeket. Ebben webshopunk szuper keresője is segíthet! Nézz szét rablóhalas aprócikkeink között és készülj fel mindenre!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202