Sneci.hu - Magyar halrekordok - Idén megdöntöd őket?
Olvasási idő: csak ~2 perc

Magyar halrekordok - Idén megdöntöd őket?

Gigászi pontyok, félelmetesen hatalmas harcsák, különleges tömegű kopoltyúsok… Erről álmodsz Te is, nem igaz? 

Kíváncsi vagy milyen kapitális fogások lapulnak a magyar vizek mélyén? Szeretnél magyar halrekordot felállítani? Most megtudhatod milyen tömegű példányoknak kell a horgodra akadnia!

 

Gigantikus ragadozók - a legnagyobb magyar ragadozó halak

A kedvenc horgásztavadnál balin rablásoktól hangos a víz? Érdemes balinra horgásznod, hiszen kiváló sporthal, ráadásul látványra sem utolsó. A legnagyobb magyar balin 10,54 kilogrammos súllyal úszkált a Lázbérci-víztározó vizében, míg rá nem kapott egy horogra. Mindez 1991-ben történt, épp itt lenne az ideje egy nagyobb példánynak!

Már több mint 25 éve fogták a legnagyobb magyar csukát, negyed évszázada nem talált legyőzőre. 20,47 kilogrammal rabolt rá a Gyékényesi kavicsbánya-tavakon egy szerencsés horgász csalijára.

A történelem vajon ismétli önmagát? Látogass el a Töröcskei-tó mesés világába, hátha idén a Te horgod lesz a kedvence az új harcsa rekordnak. 2010-ben ugyanis ezen a tavon fogták a legnagyobb magyar harcsát, 113 kilogrammos súlyával úszott fel a dobogó legfelső fokára. Fogtak már azóta 100 kg feletti példányokat, de egyik sem tudta megverni ezt az óriást.

2006 augusztusában volt a legszebb napja az egyik legszerencsésebb magyar horgásznak. Ebben a hónapban fogták ki a magyar süllő rekordot a Dunában, 14,75 kilogrammal okozott felejthetetlen élményeket.

 

Békés óriások - a legnagyobb magyar békés halak

Ha már békés hal, akkor valószínűleg egy szép ponty jutott először eszedbe. A legnagyobb magyar bajszos kopoltyús 51,20 kilogramm volt, az Euro Aqua Lake vizében fogták, ráadásul nem is olyan régen, 2018-ban. Nagy pontyozó horgász hírében állsz? 2022-ben próbáld megdönteni a rekodot!

Hallottál már legendákat hatalmas busákról, órákon át tartó fárasztásokról? 2009-ben bizonyítottan horogra került egy legendás busa a Tisza-tó vizében. 77,50 kilogrammal örvendeztette meg szerencsés horgászát.

A legszebb amur példányokat nem könnyű horogra csalni, azonban, ha ráérzünk az ízére olyan óriások találhatnak meg, mint egy ügyes horgásztársunkat 2013-ban a Bugyi 1. tónál. Az itt kifogott amur 40,76 kilogrammal utasította minden más társát maga mögé.

Az év hala választást 2022-ben a bodorka nyerte, így megérdemelten szerepel listánkban. Annak ellenére, hogy egy igazán kistermetű halról van szó, legnagyobb példányai a 20 centiméteres hosszt is alig érik el, 2000-ben a Bodrogban sikerült egy majdnem 2 kilogrammos példányt kifogni. 1,90-es súllyal úszott fel a dobogó legfelső fokára.

 

A Sneci webáruházban beszerezheted a legstrapabíróbb és legerősebb szetteket, amik elengedhetetlenek, ha a legnagyobb kapásokra mész! Fegyverkezz fel új horgász szettekkel és dönts idén horgász rekodot!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202