Sneci.hu - Legjobb tippek őszi pontyozáshoz
Olvasási idő: csak ~1 perc

Legjobb tippek őszi pontyozáshoz

Beköszöntött az igazi ősz. A reggelek csípősebbek, falevelek zörögnek a talpad alatt a parton, a vizek hidegek és egyre több horgász burkolózik az otthon melegébe.

Te nem tartozol közéjük? Nagyon örülünk, hiszen most megosztjuk veled a legjobb tippeket őszi pontyhorgászathoz! 

A hely kiválasztása

Kezdjük is a tökéletes hely megtalálásával. A hidegebb időben a pontyok csapatokba verődve várják a telet, a jég beállását. Tehát lényegesen kevesebbet mozognak, neked kell megkeresni őket és nem fordítva! Egy jó halradar ilyenkor nagy segítségére lehet a horgásznak! Az eszköz hiányában csak a víz felszínén lévő árulkodó jelekre számíthatsz.

Horgászmódszer kiválasztása

Nem igazán vált be késő ősszel a fenekezés és az úszós módszer sem? Ne csüggedj! Ha a bojlis horgászok táborát erősíted, van egy jó hírünk! A bojlis módszerrel a hidegebb vizekben is hatalmas sikereket érhetsz el. Fokozhatod a hatást pellettel vagy magvas etetőanyaggal is. De milyen legyen az íz?

Csali, etetés

A kukorica és a fokhagyma ilyenkor is nagy sláger a pontyoknál! Érdemes gyorsan oldódó etetőanyagok között válogatni, hogy a hideg vízben gyorsabban terjedjen és bajszos ellenfeleink azonnal rávessék magukat. Figyelned kell még az etetőanyag arányaira is, zsírtartalomnak alacsonyabbnak, míg az étvágyfokozóknak és ízeknek többnek, intenzívebbnek kell lennie, mint nyáron. Folyékony aromáink és por aromáink közül is bátran kísérletezhetsz, az eredmény nem marad el!

Öltözet

Inkább több öltözékkel indulj el! Thermo ruha, sapka, sál, kesztyű, vízálló és kényelmes ruházat… Ha nincs megfelelő komfortérzeted a parton, oda a kikapcsolódás. Feltétlenül fontos a réteges öltözködés, hiszen ki szeretné, hogy a hatalmas horgászélményeket elrontsa az időjárás? Webshopunkban vastagabb ruházatok között is válogathatsz! 

Az éjszakázásra is gondolj! Válaszd ki a legjobb hálózsákot és horgászágyat!

 

Reméljük ősszel is megdöntöd a halrekordod! Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202