Sneci.hu - Kifogtad álmaid halát? Így csinálj róla profi fotót!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Kifogtad álmaid halát? Így csinálj róla profi fotót!

Talán minden horgásztársunk egyetért velünk, ha azt mondjuk, hogy a fogásról készült kép maga a trófea.

Sporthorgászként ugyanis a hal mihamarabbi vízbe juttatása az egyik legnagyobb felelősségünk: azonban a búcsú előtt egy gyors, de tökéletes képnek készülnie kell a csodás halról. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor éppen mesélsz a legendás fogásodról, de a hallgatóságod “bizonyíték” hiányában csak hitetlenül csóválja a fejét… Ebben a cikkünkben tippeket adunk a profi hal fotók készítéséhez, hogy gyorsan, a halvédelem szabályait betartva, éles és jól beállított képek készülhessenek. Olvasd el cikkünket és legyél profi a hal fotózásban is!

 

A legfontosabb lépés: Tartsd be a halvédelem szabályait fotózáskor is!

A halvédelem fontosságáról és alapvető szabályairól egy következő cikkünkben bővebben is beszámolunk majd, de előtte íme egy kis összefoglaló, amik elengedhetetlenek halfotózáskor is:

  • A lehető legkíméletesebb módon kell megörökítened a legkisebb pikkelyest is!
  • A fotózást a lehető legkevesebb idő alatt, a lehető legóvatosabban kell véghez vinned.
  • A hal tartására, fogására is külön figyelmet kell szentelned a szakszerű fotózás és a profi végeredmény érdekében. A halat az első úszó és közvetlenül a hátsó úszó alatt tartsd, kényelmesen, lazán.
  • A fotót guggoló, térdelő helyzetben készítsd, ne állj fel a hallal! Ha állva készül a fotó, sokkal nagyobb az esély arra, hogy a fogás kicsúszik a kezedből és megsérül.
  • Mindig a pontymatrac, pontybölcső felett tartsd a halat, hogy véletlen megcsúszáskor se történhessen baleset!

 

Tuti tippek a tuti halas fotóhoz!

A halvédelmi tudnivalókat kipipálva! Máris evezhetünk az esztétika csodás vizeire!

  • Nézz szét magad körül! A háttér az első szempont, amit érdemes figyelembe venned. Az etetőanyagos vödör, szerelékes láda vagy egy zsák szemét nem mutat valami jól a legszebb hal mellett sem… Nem foghatsz mellé, ha a háttérben látszódik a vízpart és a víz, tehát a környezet, ahol fogtad a gyönyörű halat!
  • Figyelj a fényviszonyokra is! Ne legyen teljes kép árnyékban, de a túlzott napfény sem jó! Nem fog elsőre tökéletes fotó készülni, így érdemes mindig egy gyors sorozatot készíteni, hogy a véletlen pislogást és a hirtelen bemozgást is elkerülhesd a képen.
  • Ügyelj arra, hogy ne legyen ferde a horizont, ne lógjon le a hal úszója vagy szája a képről!
  • Végül irányítsd a fotósodat! A fotósnak megfelelő távolságban kell állnia és egyenesen kell tartania a telefont/fényképezőt!

 

Most, hogy már tudod, hogyan örökítsd meg a legszebb pikkelyeseket, már csak a profi felszerelés hiányzik! A Sneci kínálatában a legtutibb felszerelések várnak!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202