Sneci.hu - Jaxon pelletek bevetésen a Kis Blero sporthorgász tavon - Vidra István beszámolója
Olvasási idő: csak ~1 perc

Jaxon pelletek bevetésen a Kis Blero sporthorgász tavon - Vidra István beszámolója

"Mivel sajnos 08.19-én szombaton haza zavart a partról a vihar, úgy döntöttem, meglátogatom újra a Kis Blero sporthorgász tavat. Vasárnapra 35°C-ot jósoltak, de mivel az utolsó szabadság napom volt, így ez sem tántorított el. Dilemmám az volt, hogyan is készüljek, mi az, ami kelleni fog a halaknak.


Mivel a tavon kizárólag pellettel lehet horgászni, a lenti ízvilágú termékekre esett a választásom, mivel úgy gondoltam, hogy ebben a nagy melegben inkább a halas és rákos ízek dominálhatnak.

 
Reggel 6 órára értem a tóhoz, ahol a 7-es állást sikerült elfoglalnom.

Gyors kipakolás után előkészítettem a pelleteket, botokat, és körülbelül 7 órakor megkezdtem a horgászatot.

Az első kapásokra nem kellett sokat várni, mivel a 8mm-es halibut wefters kedvence volt a kárászoknak. 3 db után úgy gondoltam, hogy nagyobb csalira váltok és megpróbálom megfogni a tó pontyait. A váltás sikeres volt, kis idő után be is jelentkezett az első, ami 3,5 kg volt.

Az idő egyre melegebb lett, viszont a pelleteknek és aroma spray-nek köszönhetően a kapások nem ritkultak. Mindkét pellet egyformán vonzotta a bajszosokat, akik erőteljes, elhúzós kapásokkal jelezték, hogy tetszik nekik a felkínált eledel.
 
A délután 16 óráig tartó horgászat eredménye:
13 db ponty, 2 és 6,5 kg között
3 db kárász

 
Én úgy gondolom, hogy aki igazi nyári ízvilágot keres, azok részére jó választás az általam most használt pelletek és kiegészítők, mivel meglepően jól teljesítettek 35°C-ban."

 

Vidra István
 

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202