Sneci.hu - Jaxon etetőanyagokat próbáltunk - Kató Bence beszámolója
Olvasási idő: csak ~4 perc

Jaxon etetőanyagokat próbáltunk - Kató Bence beszámolója

Kató Bence is megismerkedett a Jaxon termékekkel, nagyon köszönjük a beszámolóját és a fotókat! 

"Vasárnap az Albók horgásztavat vettem célba Nagyhalászban, nem titkolt reménnyel, hogy foghassak a tó ősállományából, amelyet főként nagyobb pontyok és amurok alkotnak.

A taktikát is ehhez igazítottam, terveztem egy alapozó etetést, erjesztett kukoricát terveztem a kiszemelt helyre bejuttatni, tapasztalataim alapján, amit ezen a horgásztavon szereztem, szinte mindig pozítívan reagálnak a testesebb halak az etetésre.

Reggel indulásnál már látszott, hogy a pára és a meleg kombinációja nem lesz a legjobb. A nap folyamán ez be is igazolódott, mindössze 26 fok volt, amely legalább 35-nek érződött, a napsütés és a pára egyben fülledt időt okozott.

A tóra érkezve, a napijegy megváltását követően elfoglaltam a számomra szimpatikus helyet.

Kezdésként a tervezett etetést készítettem el, az erjesztett kukoricával, melyet Spider Spoddal juttattam a kiszemelt támponthoz, amit egy bokor jelentett a túlparton, ezt horgásztam egész nap.

A bevetett szerelék, szemben pedig a kiszemelt bokor középen.

Csalogatóanyagként a tesztre kapott Jaxon csomagot kívántam használni, amely első benyomásra nagyon elnyerte a tetszésemet.

Az etetőanyag olajos bázísú, előre bekevert, rendkívül jól tapad, mindemellett a nedvességét is rendkívül jól megőrzi, viszont gyorsan bont a vízben.

Csalik tekintetében a kosárba került keverékhez ízben és színben megfelelő, csoki és narancs ízesítésű waftereket használtam, barna és narancssárga színkombinációt kapott, amelyekből a kisebbik akkora felhajtóerővel rendelkezik, hogy a csalitüskét emeli csak el a fenéktől, a nagyobbik változatok pedig egy fekvő, kritikusan kikönnyített változat.

 

Jaxon termékek, Csoki-Narancs ízesítésben

A végszerelék az egyik kedvencem, nem másból, mint egy nagyméretű 50g-os methodkosárból állt, a csalikhoz illő horgokkal variálva. A method módszer a kedvencem, gyors, hatékony és pontosan a kiszemelt helyre lehet juttatni, mindemellett a csali pontosan az etetőanyag kupac közepén foglal helyet, az odaérkező halaknak tányéron kínálva a csalogatóanyagot :)

 

A megtöltött kosár, aromával tuningolva

 

Nemsokkal bedobás után a nagyobb méretű, fekvő wafterrel a horgon, egy agresszív kapásra emeltem rá, egy amur volt az elkövető, amely kiugrott a vízből, és azzal a lendülettel ki is rázta a horgot a szájából.

Nagy volt az izgalom, bíztam benne izgalmas nap lesz, hiszen ilyen gyorsan érkezett kapás.

 

Kapásra várva

 

Gyorsan dobtam is újra, hiszen az amurok csapatban járnak. Csend következett.

A csendet egy szép ezüstkárász törte meg, egy határozott kapással.

A csali egy szem Jaxon Csoki-Narancs Wafter volt.

 

Az elkövető egy ezüskárász, szájánál a csalival.

 

Csalit váltottam, megpróbáltam a kisebbik méretű waftert, egy szem erjesztett kukoricával kombinálni, arra gondolva, hogy az óvatosabb halak az etetést szedegetik, így bátrabban felveszik majd a horgot. 

 

Spiccrázós kapás, újabb kárász

 

Dél körül egyre inkább kirajzolódott, ez nem lesz egy egyszerű horgászat, nagyobb testű halat, kis túlzással lehetetlen fogni.

Kitartottam 3 óráig, próbálgatva a kukoricával kombinált waftert, a kisebb és nagyobb méretűt is csalitüskére tűzve, de a várt eredmény elmaradt.

 

A nap utolsó hala, egy újabb kárász

 

A horgászatot összegezve, nagyon tetszettek a tesztre küldött Jaxon termékek, mind illatra mind állagra megfeleltek az elvárásaimnak. Sok tapasztalattal gazdagodtam, legfőképpen azzal, hogy vannak helyzetek, mikor egyszerűen az is hatalmas sikernek számít, ha egyáltalán kapást tudunk elérni, vagy éppen bármilyen halat horogra bírunk csalni.

 

A kitűzött célt, hogy pontyot vagy amurt fogjak, nem sikerült elérni, de legalább halas lett a kezem.

Ami még fontos, hogy ezen a napon, szinte senkinek nem sikerült jó eredményt elérni a tavon, csak elvétve volt fogás, a barátomnak sem sikerült teljesíteni a kitűzött elvárásokat.

 

A Jaxon termékek tesztjét egy másik tavon fogom folytatni, ahol a method módszer sokkal jobban érvényesül, itt a Jaxon method pelletje lesz a porondon, de ez még a jövő zenéje."

 

Termékek: 

JAXON READY (CSOKI-NARANCS) 750g Etetőanyag

JAXON CSOKI/NARANCS 500g 2mm etető pellet

JAXON (CSOKI-NARANCS) 15g 6mm MINI DUO WAFTER

JAXON ATOMIX - CSOKI/NARANCS 50g aroma

JAXON DUMBELS DUO COLOR SINKING METHOD FEEDER NARANCS/CSOKI 50g 8/10mm wafter

 

 

 

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202