Sneci.hu - Izgalmas felkészülés, elképesztő küzdelmek, gigászi uszonyosok - Ilyen az őszi harcsahorgászat
Olvasási idő: csak ~1 perc

Izgalmas felkészülés, elképesztő küzdelmek, gigászi uszonyosok - Ilyen az őszi harcsahorgászat

Sokan úgy gondolják, hogy a nyárral együtt a hatalmas harcsa kapásoktól is búcsút kell inteniük szeptemberben. Te is ezt hitted? Ettől nagyobbat nem is tévedhetnél! 

Október előtt még koránt sincs vége a harcsa szezonnak, a vermelési időszakuk előtt még gigantikus bajszosokat csalhatsz a horgodra. Kezd csökkenni a vizek hőmérséklete, a harcsa elkezd felkészülni a télre és hihetetlen mértékű falásba kezd: ezt kell Neked is kihasználnod!

 

Mikor és hol keresd a harcsát ősszel?

A harcsa a nap különböző szakaszaiban aktív, ez ősszel sincs másként, sőt hónaponként változik. Szeptemberben például a hajnali órától napnyugtáig bármikor a horogra akadhat és még éjszaka is számíthatsz fogásra. Így kora ősszel még nagyon aktívan táplálkozik, különböző mélységekben is megtalálható. Októberben aktivitása egyre csökken, ez különösen az esős napokon figyelhető meg, amikor a harcsa harapások nagyon ritkák. Ebben a hónapban már egyre mélyebbre merül, főleg az alsó mélyedések mentén mozog, a telelő gödrökben kell keresned. Jellemzően nem “bandáznak” ekkor már úgy, mint nyári estéken lehet megfigyelni a kisebb példányoknál.

A horgászhely kiválasztásakor figyelned kell a mélységi különbségekre és a különböző típusú mélyedésekre. A hűvösebb vizekben nem olyan erős a harcsa kapása, “lustának tűnhet”. Azonban nem szabad hagynod, hogy megtévesszen, a fárasztás közben majd minden erejével harcolni kezd.

 

Milyen csalival leszel sikeres a harcsánál?

A harcsa jól ismert a mohóságáról és arról, hogy bármire ráharap. Ősszel is nagy sikered lehet gilisztával, szöcskével, sáskával, kisebb békákkal, piócával, de májszelettel és hússzelettel is, valamint élő csalit is bátran használhatsz. Műcsalikkal sem lőhetsz nagyon mellé, válassz masszív és színes szilikon halakat, nagy wobblereket és villantókat.

 

A harcsa fogáshoz szupererős felszerelésre lesz szükséged. A Sneci webáruházában minden szükséges terméket megtalálsz!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202