Sneci.hu - Így válassz horgászágyat!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Így válassz horgászágyat!

Több napos horgász túrát, horgászkirándulást szervezel? Már minden fontos felszerelés indulásra készen áll?

A tökéletes bot, a hozzá illő orsóval  és a kedvenc csaliddal mind az indulást várja? Előbb gondoskodj a kényelemről! A több napos horgász kalandok során rengeteg felszerelést kell magaddal vinni, hogy a vágyott kényelem ne maradjon el, ilyen többek között a horgászágy is. De vajon megéri beruházni rá? Cikkünkben eláruljuk miért érdemes beszerezni és hasznos tippeket is adunk az álom horgászágy kiválasztáshoz. Olvass tovább!

 

Miért szerezz be egy horgászágyat?

A horgászágy vásárlásának célja a kényelem mellett főleg a felfázás elkerülése. Éjszaka a levegő nagyon lehűlhet és a parton a leszálló pára, illetve a köd miatt átnedvesednek az anyag- és ruhadarabok. Amennyiben horgászágy vásárlására adtad a fejed, akkor biztosan volt már 1-2 parti kalandod, amikor hálózsákban a földön, esetleg a kocsiban kellett aludnod, és nem volt éppen felemelő az éjszakád. De megnyugtatunk, ezen mindenki átesik! Az ilyen kellemetlenségek elkerülésére szolgálnak a horgászágyak, amelyek a piacon már számtalan méretben, színben és kialakításban kaphatók. Webáruházunkban a legjobb darabok között válogathatsz! Kattints IDE a horgászágy-mennyországért!

 

Erre figyelj horgászágy vásárlása előtt

Mielőtt megvásárolnál egy horgászágyat, vegyél számításba 1-2 hasznos szempontot:

  • Mindenek előtt vedd figyelembe, hogy mekkora járművel szoktál a partra járni, és mennyi helyet tudsz szorítani az autódban. Pecázáskor rengeteg minden kerül a járműbe, tehát néhány centi is számíthat.
  • Nagyon fontos figyelembe venni még a termetedet, hiszen ennek megfelelően kell kiválasztani az ágyat, hogy kényelmes legyen.
  • A horgászágy 4-6-8 db lábon áll stabilan. Figyelj oda, hogy mindig tappancsos lábvégekkel válassz ágyat, mert a parti viszonyok nem mindig egyenletesek és szárazak! A tappancsos lábvégek stabilitást biztosítanak sárban is.

 

A horgászágy felépítése

  • Egy átlagos horgászágy súlya 10-15 kg körül mozog, könnyen felállítható, és horgásztáska is járhat hozzá, így a válladra véve is szállítható.
  • Szerkezeti része műanyag, acél vagy alumínium vázas. Fekvő része gyöngyvászon huzat, polár vagy plüss bevonattal van ellátva.
  • Sok horgászágynak dönthető a háttámlája, tehát olvasáshoz is kiváló.
  • Érdemes beruházni egy jó minőségű horgász hálózsákra is, mivel extrém időjárási változásokkal is találkozhatsz a parton.

 

A Sneci webáruházában prémium horgászágyakat találsz, melyekhez beszerezheted a tökéletes hálózsákot és horgászsátrat is. Ne késlekedj, a part már csak Rád vár!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202