Sneci.hu - Így ügyködünk mi: hogyan készíts a gyereknek horgászbotot egyszerűen?
Olvasási idő: csak ~1 perc

Így ügyködünk mi: hogyan készíts a gyereknek horgászbotot egyszerűen?

Ha horgászcsaládban növünk fel, valamilyen módon nekünk is elintézi az élet, hogy legalább egyszer horgászbotot ragadjunk a kezünkbe. Már azzal elintézte, hogy horgászcsaládban nőttünk fel. Így örökíthetünk egy sportot át aztán a saját gyerekeinknek is. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készíthetünk a gyereknek horgászbotot – olcsón, gyorsan, egyszerűen. Figyelem: most beéri ezzel ugyan, de később már a legdrágábbat fogja kérni a fa alá.

Egy gyerek horgászbot készítése nem olyan nagy ördöngösség. A későbbi, bonyolultabb horgászbotok készítése már annál inkább. De maradjunk csak az alapoknál: egy kicsihez nagyon egyszerű a recept. Olyannyira, hogy recept-szerűen is fogalmazzuk meg az egészet, hogy a cikk hosszabbnak tűnjön. Pedig elég rövid.

 

Hozzávalók

 

  • 1 db. 8-10 láb hosszú rúd (amelynek átmérője 2,5-5 cm)
  • Kötél (6 méter)
  • Damil (60-90 cm.)
  • Horog
  • Csali ízlés szerint

 

Hogyan készítsd el

 

Tehát: keresünk egy erős rudat. Legyen mindenképp egyenes – kör alakú horgászbot nem nagyon van még a Földön -, amelynek hossza körülbelül 8-10 láb, átmérője pedig 1-2 hüvelyk (2,5-5 cm). Ha a rúdon van valami kiálló ág, levél, göcsört, azt mind távolítsuk el. Az sem árt egyébként, ha nekiesünk csiszolópapírral, hogy egy végképp sima felületet kaphassunk. A csiszolópapír rendkívül jól eltávolítja a csomós foltokat is.

Szerezzünk eztán egy jókora kötelet és egy jókora damilt. Kötélből a 6 méter hosszúságú teszi meg. Kössük azt a rúd keskenyebb, vékonyabb végéhez, úgy 10 cm-re a végétől.

Nézzük meg azért kétszer is, hogy a csomó jól meg van-e kötve. A húr többi részét eztán a bot vége köré tekerjük. A damil itt kerül a képbe: szerezzünk egy körülbelül 60–90 cm-es damilt, amelyet a kötél végéhez kötünk. Ez könnyíti aztán meg a horog felállítását.

Ezután pedig kössünk egy kis horgot a zsinór végére. Ha a gyermek épp készül vele horgászni, tekerjük le a kötelet a bot végéről éppen annyira, hogy a horog elérje a kellő mélységet a vízben. Ajánlott férgekkel, nyers szalonnával, virslivel vagy kisebb, ízes húsokkal csalogatni a halakat!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202