Sneci.hu - Így öltözz össze a horgászattal #4 – A talált tárgyak vadászai
Olvasási idő: csak ~2 perc

Így öltözz össze a horgászattal #4 – A talált tárgyak vadászai

Cikksorozatunkban olyan új termékeket ismertetünk meg Veletek, amelyekkel naná, hogy érdemes megindulni a hétvégi horgászkirándulásra, és amelyek fölött lehet, hogy elsiklott tekintetetek. Ugyanakkor pont ezek fölött NEM KÉNE elsiklania! Halászd ki az ismertetőkből nagy kapásaid! Cikksorozatunk negyedik részében 85 KG-OS MÁGNES HORGÁSZ SZETTünket mutatjuk be - EXTRA DÍSZDOBOZBAN! Lássuk, mit tud e termékünk, és lássuk, mit tudsz vele Te majd!

„Mindenki kész?

-Igenis, Kapitány!

-Hangosabban!!!

-Igenis, Kapitány!”

Ilyesmi érzés lehet, amikor halljuk, amit olvasunk. Nem is csoda, főleg, ha a családban akadnak gyerkőcök, vagy olyanok, akiknek ezzel a négy sorral indult el a hétvégi önfeledt szórakozás egész gyerekkorában. Viszont vannak, akik tovább mennek gyerekként: ők maguk is meg akarják nézni, hogy „ki lakik odalenn, kit rejt a víz?” Ha egy gyereket kérdezünk meg erről, Spongyabobot. Ha egy horgászt, akkor az aznapi vacsorát. Nézőpont kérdése, épp ezért kell a gyerkőcből is minden erőnkkel horgászbajnokot csinálni! Ebben a cikkben a gyerekek kedvére igyekszünk tenni, hiszen nincs is annál jobb szórakozás, mikor megnézzük egy napfényes délután, hogy valójában tényleg mit rejt a víz: 85 KG-OS MÁGNES HORGÁSZ SZETTünkkel kiderül! Lesüllyedt tengeralattjárót? Rég elveszett kincset? Régi pénzérméket? ATLANTISZT? Ismerjük meg a múltat szettünkkel!

A dolog nagyon egyszerű: egy kötélre rögzített mágnest bedobunk a vízbe és had szóljon…Had ússzon! Lehet, hogy éppen Atlantiszon álltunk végig, csak nem tudtunk róla. Nagyon izgalmas dolog a mágneshorgászat, hiszen Te magad jársz utána a térség történelmének, ahol addig éltél.

De milyen is ez a mágnes? A külső átmérője 48 mm, magassága 11 mm. Súlya 190 g, a belső menete M8-as. Cinkből készült bevonata mellett fontos megemlítenünk a 85 kg-os tartóerőt. Noha Atlantisz egy kicsit biztosan nehezebb, erről csak nekünk kell tudni, a gyerekeknek nem. Majd maximum 85 kg-onként rángatjuk fel.

A szett tartalmaz még továbbá…

  • 1 db 48mm-es horgászmágnest
  • 1 db M8-es átmenős gyűrűs csavart
  • 1 db menetrögzítőt
  • 1 db 7 cm-es karabinert
  • 2 db szilikon kötélszívet
  • 1 db mágneshorgászat tornazsákot
  • 1 db használati utasítást
  • 20 m 5 mm-es polipropilén kötélet – hogy biztosan a teljes vízfelszínt be tudjuk vele járni.

Fontos kérdések: hol?

Itt tényleg mindegy, hol próbálkozunk. Ott érdemes, ahol víz van. Mondjuk egy csőtörésnél nem biztos, hogy nem leszünk útban, de ki tudja? Ha találunk valamit, azt minden esetben el kell vinnünk a hulladékgyűjtőhöz. Atlantisz kicsit furcsán nézne ki az első sarki kukába bevágva, szerintünk azt megtarthatod. Megtarthatod továbbá az apróbb dolgokat, a nagyon értékes dolgokat viszont le kell adni – e tárgyak a leadás után 30 nappal visszaigényelhetők. FONTOS: ha esetleg bombát vagy lőszert találnánk, semmiképp se folytassuk a kincsvadászatot. Óvatosan tegyük le a kötelet és értesítsük a hatóságokat!

…Hogyan szedjem le a mágnest, ha már a kezemben van a kapás?

Ha a mágnes 85 kg-os, akkor eszünkbe juthatott az elmúlt néhány percben, hogy mi az az elemi erőfeszítés, amely képes leszedni a tárgyról, amire rátapadt. Vagy épp a tárgyat róla – talált tárgy mérete válogatja a kontextust. Nos, erre egy módszer van: ne függőlegesen rángassuk, hanem egyszerűen oldalazva csúsztassuk le a tárgyról! Vagy a tárgyat róla. Ha viszont maga a mágnes akadt be valahova, érdemes segítséget kérni arra járó kajakosoktól, csónakázóktól. Ilyen esetekben egy jól irányzott, ellentétes irányba történő húzás csodákat tud művelni, de van, hogy ez nem egyemberes munka.

...Mire van még szükségem? 

Ha készen állunk egy ilyen „horgászkalandnak” nekivágni, akkor ezekre lesz még szükséged: vödör, kesztyű és egy kampó. Sok sikert! Aztán benne legyél a hírekben jövő héten, mikor felrángatod a felszínre Atlantiszt!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

 


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202