Sneci.hu - Így horgássz szeles időben is eredményesen
Olvasási idő: csak ~1 perc

Így horgássz szeles időben is eredményesen

Mindig van egy kis időszak július és augusztus közt, amikor feltámad a szél és jön a rossz idő. A rossz idő a horgászatot igencsak megnehezíti, hiszen felkavarja az állóvizet, illetve nem lehet a dobásnál pontosan célozni. Nem lehetetlen nagy szélben sem halat fogni, de fel kell rá készülni. Így horgássz szélben is mesterhorgász-módjára!

 

Az első és legfontosabb: a halak a szélben is éhesek

 

Vannak olyan tavak, ahol sokkal könnyebb a halakat horogra csalni szélben, csak a helyválasztásban kell szerencsésnek lennünk. Olyan helyre igyekezzünk ülni, ahol a szél szembefújja a vizet. miért? Mert a hal az oxigéndús felszíni vizet szereti. Ráadásul a feléd áramló víz feléd áramló halakat is hoz. Az oxigéndússág pedig felszínre képes csalni a halakat.  

 

Milyen legyen a felszerelés szeles időben?

 

  • A hideg idő extrább felszerelést kíván meg - nem meglepő módon: az erős szél miatt a botnak is erősnek, strapabírónak lennie.
  • A zsinór legyen jól süllyedő, a végszerelék pedig a lehető legegyszerűbb. A szél a bedobáskor többletzsinórt csinál, épp ezért érdemes betekerni a felesleget.
  • Vigyünk magunkkal egy nagyobb súlyú method kosarat is! A pontosabb célzás érdekében válasszunk minél nagyobb kosarat, mert a szél azt nehezebben fogja elvinni.
  • A hullámzás keltette spiccmozgás is simán elkerülhető, ha a spicc a vízhez közel kerül, mert ott a szél már nem tudja annyira mozgatni.
  • A bojlis bot esetében érdemes az állítható súlyú swinger és elektromos kapásjelző mellett dönteni

 

Hogyan öltözz szeles időben?

 

A nem megfelelő öltözék sok bosszúságot képes okozni, főleg, ha az időjárás bedurvul. Nagy szélben hiába van meleg, a szél miatt sokkal hidegebbnek érezzük azt – nem beszélve arról, hogy vízközelben is vagyunk. Érdemes a téli ruházatot elővenni. A dresscode a következő: thermo ruha alulra, felülre szélálló öltözet, amelynek van hőszigetelő bélése. A poliészter anyagú felsőruházat ilyenkor a legjobb, hiszen meglehetősen gyorsan szárad és kiegyenlíti a testhőmérsékletet.

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202