Sneci.hu - Így fejleszd mesteri szintre a pergetést!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Így fejleszd mesteri szintre a pergetést!

Végre megérkezett a várva várt meleg és napsütés! Itt az ideje, hogy összerakd a felszerelésed, és már indulhatsz is kedvenc horgásztavadhoz! 

A friss levegő garantáltan feltölt majd energiával. Ha máris azon töröd a fejed, hogy mégis milyen halakat célozz be elsőként, mi segítünk a döntésben!

A ragadozó halak kifogása igazi művészet. Többféle technika közül is választhatsz, de amit mindenképpen érdemes kipróbálnod, az a pergetés. Ez a módszer sok gyakorlást igényel, de igazi szenvedéllyé tud válni. A folyamatos történések mellett biztosan nem fogsz unatkozni. Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, mindenképpen olvasd tovább cikkünket, ahol rengeteg hasznos tippet osztunk meg veled a sikeres pergetésről!

 

Mi is az a pergetés?

Kétségkívül a pergetés az egyik legizgalmasabb horgásztechnika. Amíg a békés halak esetén a csali bedobása után csak várni kell, itt teljesen más módszert alkalmazunk. Dobás után nem tesszük le a botot, hanem a kezünkben marad, és folyamatosan tekerjük az orsót. Ennek köszönhetően a műcsali állandó mozgásban marad. Ez azért fontos, mert így a nehezen átverhető ragadozó halakkal is elhitethetjük, hogy a zsinórunk végén egy élő hal ficánkol.

 

Hogyan válassz horgászhelyet pergetéshez?

A pergetésnél meghatározó elem a jó helyválasztás. Fel kell térképezned, hogy hol fordulnak elő leggyakrabban a ragadozó halak. Ebben segíthet, ha a medertörések, a nádasok és a vízbe dőlt fák környékén keresgélsz, mivel itt előszeretettel keresnek búvóhelyet maguknak a vadászathoz. A kisebb halrajok megjelenése is árulkodó jel lehet, mivel az éhes ragadozók sokszor követik a prédájukat.

 

Szerezd be a tökéletes felszerelést!

A pergetéshez mindenképpen egy nem túl merev, finom horgászbotot használj, ami rendelkezik elegendő erőtartalékkal az erőteljes, nagyméretű halak partra húzásához is. Mivel a horgászat során rengeteg tekergetés és újradobás történik, így egy könnyű, de masszív orsó szintén megkönnyíti a dolgod. Továbbá egy ellenálló zsinórt is szerezz be, amely az akadók közötti súrlódás következtében sem szakad el. A legfontosabb eszköz mind közül pedig nem más, mint a csali. Használhatsz különböző wobblereket, villantókat, gumicsalikat is. Egyrészt preferencia kérdése a választás, másrészt pedig célszerű a meghorgászni kívánt ragadozó hal táplálékához hasonló színű és mozgású műcsalit felszerelni.

 

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás …

Ha már minden szempontot figyelembe vettél, akkor pedig nincs más dolgod, mint belecsapni a közepébe! A pergetést, a többi technikához hasonlóan, csakis kitartó gyakorlással fejlesztheted mesteri szintre. Szerencsére már a kezdetektől fogva rengeteg izgalom vár rád. Utazz egyedül, vagy hívd el az egyik horgászcimborádat is, egy jó tavaszi pergetésnek senki sem fog tudni ellentmondani!

Reméljük, hogy meghoztuk a kedved, hogy kipróbáld magad egy eseménydús pergetés során. A tökéletes pergető felszerelést pedig kényelmesen beszerezheted a Sneci horgász webáruházból!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202