Sneci.hu - Horgászként a télen se álljunk le!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Horgászként a télen se álljunk le!

Egy kis motiváció, hogy télen is hódolj a szenvedélyednek!

Az első gondolata az embernek az, hogy a horgászat egy nyári hobbi, vagy sport (ki hogyan űzi). Melegben bedobjuk a vízbe a csalit, ücsörgünk egy hideg sörrel vagy üdítővel a kezünkben, élvezzük a jó időt, és a sok kapást. És ez így is van. Viszont a késő őszi és téli horgászatnak is meg van a maga varázsa. Hogyha horgásztál már nyáron, ezt mindenképpen érdemes kipróbálnod! Mutatjuk, hogy miért.

A szenvedély örök

Hozhatnánk nagyon sok példát, de felesleges. Hogyha az ember szeret valamilyen hobbit, akkor arról nem szívesen mond le. Ahogy például nyáron is el lehet menni korcsolyázni, úgy télen is lehet menni úszni, vagy éppen horgászni. Sokan ilyenkor inkább a készülődésre helyezik a hangsúlyt, és kishalakat teleltet, a bojlit pakolja egyik helyről a másikra, a felszerelést bővíti. Szerintünk van más út. Persze azért azt már az elején leszögezhetjük, hogy jóval melegebben kell öltözni, mint a főszezonban. :) 

Nézzük meg, hogy ezen kívül miben más még a téli horgászat!

Hogyha pontyra vágysz

Akkor fel kell készülnöd, hogy nehezebb dolgod lesz, mint nyáron volt. A víz hőmérséklete ugyanis jelentős hatással van a pontyok emésztésére. Érdekes, hogy míg a 20 fokos vízben nagyjából 3-4 óra az emésztési idő, addig 10 celsius fok alatt már több, mint egy nap.  

De ahogy mondani szoktuk lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember. :)

Hogyan vágjunk bele a téli horgászatba?

Igazság szerint sokan ilyenkor a békéshalakra vadásznak. A meleg ruházat beszerzését is említettük már. Az etetés kulcsfontosságú ebben az időszakban. Hidegvízi horgászat során, mivel a halak emésztése jelentősen lecsökken, én mindig érdemes célzottan egy helyre etetni. Jó lehet pár szem egész, félbetört bojliból, pelletből és kis mennyiségű csemegekukoricából, chilis kendermagból álló egyveleggel csalogatni a halakat.

Sőt 10 celsiusfokos víz alatt jobban oda kell figyelni mind a csali, mind a horog méretére is. Ráadásul érdemes speciális, pont ilyen alkalmakra használatos különböző anyagokba bemártani a csalit, a nagyobb siker eredmény érdekében.

És már kész is vagy arra, hogy elérd azt ami minden rendes horgásznak az egyik álma. Egy olyan fényképet, amelyen télen pózol egy szép fogással. Ha elkészült a fotó nekünk is küldd el mindeképpen!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202