Sneci.hu - Horgászat Magyarországon - Miért imádjuk annyira ezt a sportot?
Olvasási idő: csak ~2 perc

Horgászat Magyarországon - Miért imádjuk annyira ezt a sportot?

Tudtad, hogy június 27-e a horgászat világnapja? E nemes ünnep alkalmából szeretnénk egy kicsit a horgászatról mint tevékenységről, sportról beszélni.

A cikk elolvasása közben a fanatikus pecások és hal imádók még jobban elmélyíthetik szeretetüket a horgászattal, akik pedig nem szentelnek időt ennek a csodálatos sportnak, garantáltan megjön a kedvük horgászbotot ragadni és a legközelebbi horgászhelyre sietni! Olvass tovább és tudd meg miért KELL imádnod a horgászatot! Csak saját felelősségre, függőséget okoz!:)

 

Horgászat ma

A horgászat kultúrája egészen az őskorba nyúlik vissza, a történelmi áttekintéssel azonban egy későbbi cikkünkben szeretnénk elkáprázni olvasóinkat. Most a “Carpe Diem” filozófiát követve nem tekintünk a múltba, a jelenkori horgászat kapja a főszerepet! A horgászpiac nagy robbanását az újkor hozta el - ekkor már rengeteg üzlet árusított horgászeszközöket, a horgásztechnikák és eszközök területén is hatalmas fejlődések mentek végbe. A 18-19. század horgászai tehát már elég tetemes választék között találhatták meg a legjobb termékeket. Ebben az időben sorra alakultak a horgászklubok, melyek szerencsére napjainkban is szép számmal előfordulnak. A módszerek, a különféle felszerelések, csali összeállítások és praktikák ugyan most is napról napra változnak és fejlődnek, egy valami megmaradt: a horgászat életérzése és végtelen szeretete.

 

Horgászat kis hazánkban

Magyarországon ugrásszerűen megnövekedett a horgászok száma az elmúlt évtizedekben. Sőt, az elmúlt 5 évben MEGDUPLÁZÓDOTT a regisztrált magyar horgászok száma, már több mint 800.000 tagot tudhatunk népes családunkban. Ezt egyrészt köszönhetjük hazánk csodás vizeinek, melyek változatosak és halgazdagok, másrészt a széles piacnak, ahol a legújabb és legjobb horgászfelszereléseket szerezheted be, és melynek a Sneci is büszke képviselője. Na de miért is választják sokan maguknak ezt a hobbit, ezt a szenvedélyt?

 

A horgászat szerepe az életünkben

A horgászat az egyik legnagyszerűbb aktív pihenési lehetőség, a szabadidő eltöltésének egyik legegészségesebb módja! A szabad levegő, a csend, a nyugalom, a napfény, a végtelen víz látványa jótékony hatással van az érzékszerveidre és remek stresszoldó, nyugtató foglalatosság. Egy olyan testi- lelki feltöltődést nyújt, mely közben kapcsolatokat építhetsz ki a többi horgásszal, elmélyíthetsz barátságokat, kikapcsolódhatsz családoddal vagy szerelmeddel. Ezen kívül egy olyan szenvedéllyé válhat, amely betöltheti életedben a “több mint hobbi” pozíciót.

 

Június 27-én ünnepeld meg a horgászat világnapját egy horgászkalanddal! A Sneci webshopjában új felszerelést is beszerezhetsz a túrádhoz!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202