Sneci.hu - Horgászat a tengeren - Hódíts meg új vizeket!
Olvasási idő: csak ~2 perc

Horgászat a tengeren - Hódíts meg új vizeket!

Idén nyáron a tenger az úticél? A fürdőruha mellett a horgászfelszerelésed se hagyd otthon! 

Ha már régóta álmodozol arról, hogy Jack Sparrow-ként egy hajóval szeled át végtelen kékséget és közben a mélység “szörnyeit” is a horgodra csalod, ez a cikk Neked szól! Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar vizek is rengeteg újdonságot rejtenek még, de a tengeri horgászatot legalább egyszer minden horgásznak ki kell próbálnia horgász karrierje során! Tudj meg mindent a tengeri horgászat alapjairól és fogd ki a habok közül a tenger legkapitálisabb halait!

 

Horgászat tengeren - A kalandok itt kezdődnek!

Ha eddig a “magyar tenger”, a Balaton volt a legvadabb víz, ahol eddig horgásztál, a tengeri horgászat izgalma egészen levesz majd a lábadról! A tengeri pecázás egészen más, mint a már megszokott tavi, vagy folyami élmények. A nyugalmas, csendes horgászat után a vad hullámok és a háborgó tenger látványa üdítően fog hatni. A tenger habjai felett már nem lép érvénybe a biztonságos talajon szerzett profizmus: lehetsz a legjobb bojlis, pergető vagy remek feederes, a tenger rengeteg újdonsággal fog meglepni. Teljesen más terület, környezet, víz, új halfajok és új élmények várnak Rád. A tengeri utad előtt éppen ezért informálódj! Kérdezz meg a területen tapasztaltabb horgászokat, hogy mik azok a mozzanatok, amikre mindenképpen figyelned kell!

Na de milyen felszerelés dukál a tengeri horgászathoz? Olvass tovább!

 

Milyen legyen a felszerelés?

Ha tengeri horgászatról van szó, a két legfontosabb szempont a felszerelés kiválasztásánál a strapabíróság és az erő! Így a bot, az orsó és a zsinór kapcsán is a legek legjét kell beszerezned!

A tengeren extrém körülményekre kell gondolnod, a bot esetében például a rugalmasság és a sóállóság szempontjait is figyelembe kell venned. Gondolnod kell arra is, hogy itt jóval nagyobb fogásokra számíthatsz, az orsó teherbírásának is harmonizálnia kell a bot tulajdonságaival. A tengeri horgászathoz a legelterjedtebb a 6500-as méretű peremfutó vagy multiplikátoros orsók használata.

 

Máris érzed a sós vízpermetet az arcodon és a hajó ringatózását? Ideje megvalósítani az álmaidat! Webáruházunkban beszerezheted a tengeri horgászathoz szükséges extra erős és extra strapabíró felszerelésedet! Horgászatra fel!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202