Sneci.hu - Hogyan válasszunk halradart
Olvasási idő: csak ~2 perc

Hogyan válasszunk halradart

A halradar az egyik leghasznosabb horgász kiegészítő, minden pecás nagy álma beszerezni egyet. Igaz, hogy egy halradar beszerzése nem olcsó, de sokszorosan megtérül az ára!

Gondolj csak bele, mennyi stressztől kímélhet meg és milyen új élményekkel gazdagíthat egy ilyen kis készülék. Természetesen csak akkor, ha jól választasz… Ebben szeretnénk segíteni mai cikkünkben!

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni halradar vásárláskor?

Ha halradar vásárlás előtt állsz mindenképp érdemes figyelembe venned az alábbi szempontokat:

 

A jeladó teljesítménye/erőssége

Ez a szempont az egyik legfontosabb halradar vásárláskor. A jeladó teljesítménye határozza meg, hogy a víz alatti körülmények milyen részletességgel jelennek majd meg a kijelzőn. A gyenge erősségű nem képes pontosan meghatározni és észlelni az előttünk lévő akadályokat, míg egy nagyobb teljesítményű készülék minden gond nélkül továbbítja nekünk a víz mélyének titkait. Érdemes tehát a nagyobb erősségű halradarok között nézelődnöd, hiszen sok kellemetlen meglepetéstől és szakadt zsinórtól szabadíthatnak meg.

A mélységmérési képesség

A halradarok különböző mélységig képesek a visszaverődő jelek fogadására. Már vásárlás előtt el kell döntened, hogy milyen mélységű vizekben horgászol a leggyakrabban. Hazánk vizeiben kisebb a vízmélység, így a halradarok nagy része tökéletesen működik. Természetesen vannak kisebb mérési képességgel rendelkező radarok, őket csak sekélyebb vizekben érdemes bevetni.

A kijelző

A harmadik legfontosabb tulajdonsága a halradaroknak a kijelző. Színes legyen vagy monokróm? Milyen méretű és felbontású legyen? Ezeket rád bízzuk a választás során, de elmondjuk az előnyöket!

A színes kijelzős halradarok segítségével sokkal részletesebb képet kaphatsz, mint a monokróm megjelenítéssel, ráadásul erős napfénynél is jól láthatóak az ikonok.

A nagyobb kijelző adatait is sokkal egyszerűbb leolvasni, mint kisebb társaikét.

A kijelző felbontása meghatározza, hogy milyen tiszta és éles képet kapunk a halradar képernyőjén. A nagyobb felbontással rendelkező készülékeken az ikonok nem pixelesen jelennek majd meg, hanem egy sokkal élesebb, tetszetősebb formában.

Még mindig nem tudod, melyik halradart érdemes kipróbálnod? Olvass tovább! 

Sneci tipp:

Az Energo Team vezeték nélküli, színes kijelzős halradar tökéletes választás lehet! A kezdő és profi horgászok is örömüket lelhetik a kompakt szerkezetben, mellyel könnyedén feltérképezhető az előttük elterülő vízterület. 

45 méteres mérési tartományával és erős jeladójával a nagyobb teljesítményű radarok közé tartozik. 

A szonár működési alapja a hanghullám terjedése, a visszaverődés idejéből állapítja meg a tárgytól való távolságot. Eután meghatározza a pontos helyzetet, méretet és összetételt is.

A színes kijelző pedig lerántja a leplet a víz titkairól! Az aktuális vízmélység és a mederviszonyokra is fény derül a segítségével. Az nagyobb és kisebb akadályokat, a vízinövényeket is észleli. 

A halak kijelzése 5 másodpercenként frissül, nagy- és kisméretű halak érzékelésére is képes.


Látogass el webáruházunkba és találd meg a legjobb halradart! Köszönöm, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202