Sneci.hu - Főpróba karácsonyra
Olvasási idő: csak ~1 perc

Főpróba karácsonyra

A karácsony egyik legmeghatározóbb momentuma a halászlé elkészítése. Szinte minden ünnepi asztal dísze a gőzölgő, vörös, esetleg kicsit csípős étel, amely népszerűsége ellenére mégis megosztja a lakosságot. Anna és Csaba megtartotta a főpróbát: ugyan nem a halászlé a kedvenc ételük, mégis minden évben kerül az asztalra belőle. Így készült:

„A ponty beszállt a kocsi hátsó ülésére. Túlzás, hogy önszántából, de megtette. Meggyőztük, hogy jó lesz neki, a hideg víz után kellemes melegben lubickolhat.

Van a családban szakács, így nem bíztuk a véletlenre a karácsonyi vacsora főpróbáját.

A hozzávalókat előkészítjük: 1kg hal (ponty), 4 fej vöröshagyma, 2 szem főtt burgonya, 1 paprika, 2 paradicsom, só, bors, 3 db halászlékocka kerül az asztalra.
A zöldségeket apróra vágjuk. Felrakjuk a hagymát, kevés olajon megdinszteljük. A halat felszeleteljük. A dinsztelt hagymára rátesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot és tovább főzzük. Majd ráöntünk egy pohár vizet, belerakjuk a halszeleteket. Pirospaprikával, halászlékockával, borssal és sóval ízesítjük. Felöntjük 1 liter vízzel. Majd tovább főzzük. Belerakunk 2 db főtt burgonyát. Ha megfőtt az egyveleg, akkor átpasszírozzuk. Ezután visszatesszük a tűzre, amíg fel nem forr. Ha felforrt, akkor tegyük bele az előre lesózott halszeleteket. Még 5-10 percig főzzük és lehet tálalni. Jó étvágyat hozzá!”

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202