Sneci.hu - Felejthetetlen pecás élmény: Horgászat a Dunán
Olvasási idő: csak ~2 perc

Felejthetetlen pecás élmény: Horgászat a Dunán

A Duna, a szeszélyes folyó, amely sosem árulja el könnyen a titkait.

A Duna évezredek óta öltözteti a magyar tájat, és a horgászok számára is mindig új és izgalmas kihívást jelent. Tudj meg többet a dunai horgászhelyekről!

 

A tudás hatalom - Horgászat a Duna zónáiban

Ha az ember a Dunán horgászik, tudnia kell, melyik szakaszon érdemes és lehet bedobni a csaliját. Dr. Harka Ákos és Sallai Zoltán Magyarország halfaunája című műve valóságos bibliaként szolgálhat a dunai horgászoknak. Ebben a könyvben nem csak a magyar halállományt, hanem a magyar folyókat is megismerheted. Segítségével a Duna minden szakaszát felfedezheted elméletben, és megismerheted, hogy milyen kincseket rejt a mély víz. Természetesen gyakorlatban is helyt kell állnod, de jó kiindulási alap lehet.

 

A titkok folyója

A Duna olyan, mint egy jó regény - sosem tudhatod, mi történik a következő oldalon. A márna, a dévér, a ponty, vagy a jászkeszeg - a Duna tele van meglepetésekkel. Minden egyes horgászat a lehetőségek birodalmává válik. A dunai szabad horgászhelyeken leginkább a márnazóna és a dévérzóna jöhet számításba, így érdemes a felszerelésedet is ehhez alakítanod.

Márna és dévérzóna a Dunán

A dévérzóna a Duna lassú, alföldi szakaszait öleli fel, ahol a víz finoman, lágyabban ringatózik. A meder homokos és iszapos, kánikulában a víz elérheti a 25 fokot is. Jellemzőek itt a dévér-, lapos-, karika- és bagolykeszegek, a pontyok, a jászkeszegek, sőt még a harcsák is.

 

A márnazóna a Duna olyan részét takarja, ahol a víz már mélyebb, és az áramlás erősebb, sóderos, vagy durva homokos meder és nyáron is 20 fok alatti hőmérséklet jellemzi. Duna Szigetköztől Dunaföldvárig tartó szakasza nagyrészt ebbe a zónába tartozik. Nagy eséllyel találkozhatsz itt márnával, szilvaorrú keszeggel, domolykóval, küsszel és magyar bucóval is.

 

A zónák természetesen nem különülnek el olyan élesen egymástól, ez az infó csupán a fő halfajokat jelenti az adott zónában. Bárhol előbukkanhat egy “oda nem illő” faj, sosem tudni mi kerül a horgodra.

 

Készülj fel a dunai horgászatra a Sneci segítségével! Webáruházunkban minden szükséges horgászfelszerelést beszerezhetsz, amelyekkel meghódíthatod a Duna halait!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202