Sneci.hu - Feederezés kezdőknek
Olvasási idő: csak ~2 perc

Feederezés kezdőknek

Ha még zöldfülű horgász vagy és jobban elmerülnél a feederezés világában, jó helyen jársz!

Az első tanácsunk: Ragadj botot és engedd, hogy rabul ejtsen a horgászat gyönyörűsége! A második: Tudj meg mindent a feederezésről, hiszen remek módszer kezdő és haladó horgászoknak egyaránt! A harmadik javaslatunk, ami jobb, ha megfogadsz: Olvasd el cikkünket és indulj el a partra minél előbb! Nem bánod meg!

Mi is az a feederes horgászat?

A feeder technika az egyik legnépszerűbb módszer a magyar horgászoknál… Ez nem is csoda! Egyszerűsége, sikeressége páratlan ezen a területen. Komoly kultúrája van a hazai horgász-fanatikusok körében. Tulajdonképpen egy újragondolt fenekező horgászmódszerről van szó, annak egy finomított, modernebb változatáról. Kicsi eszközigénye nagy sikerekkel párosulhat! A spicc a feeder botok és magának a feederes horgászatnak a lelke! A különböző spiccek a maximális terhelhetőséget mutatják Általában rögtön három darab, különböző dobósúllyal elbíró spiccet kapunk a botunkhoz. Na de lássuk, melyik fajtát érdemes beszerezned az eredményes feederes horgászathoz!

 

Milyen karakterisztikájú feeder botok közül választhatsz?

Light 

Nevéből adódóan a legfinomabb, legrugalmasabb szerelék. Nagy segítségedre lehet, ha túl óvatos és finnyás halakat szeretnél kapásra bírni! Átlagos dobósúlya 20-40 gramm között van, hosszuk 3,60 méterig terjed.  Light botokkal körülbelül 35-40 méteres területet tudsz behorgászni

Medium

Ezzel a bottípussal a nagyobb pontyokat is bátran partra terelgetheted! Tökéletes választás, ha egy kellően lágy és rugalmas, de masszív botot szeretnél. 30-60 grammos dobósúllyal, 3,90 méteres kiszerelésben szerezheted be.

Medium-Heavy

A Medium és a Heavy bot szerelemgyereke, minden előnyös tulajdonságukat örökölte! Erős, rugalmas, masszív, strapabíró darab. 40-80 grammos dobósúlyig és akár 4,20 méter méretig is elmehetnek. Remek választás a nagyobb távolságok horgászására, a nagyobb kopoltyúsok biztonságos fárasztására.

Heavy

Ha kifejezetten pontyra mennél, a Heavy változatot ajánljuk. Az 50-100 gramm dobósúllyal, az akár 4,20 méteres hosszal, valamint az ellenálló és masszív, de mégis rugalmas kivitellel akár 100 méteres dobótávolságot is elérheti.

Extra Heavy

Ha bevetnéd a nehéztüzérséget az Extra Heavy botot ajánljuk! 100-150 grammos dobósúllyal és akár 4,5 méteressel hosszal is rendelkezhet. Tökéletesen megválasztott orsóval és egy jó dobótechnikával könnyen átlépheted a 100 méteres dobótávolságot, a kapitális fogások fárasztása és kiemelése miatt pedig nem kell aggódnod!

 

Kedvet kaptál kipróbálni magad a feederezés világában? Webáruházunkban beszerezheted a tökéletes feeder felszerelést!

 


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202