Sneci.hu - Fedezd fel a víz mélyét! - Fenekező horgászat
Olvasási idő: csak ~1 perc

Fedezd fel a víz mélyét! - Fenekező horgászat

Ha még csak most kóstolnál bele jobban a horgászat világába, érdemes a fenekező szereléket a kezedbe venned! 

A fenekező horgászatnak nevezett módszer lehetővé teszi, hogy betekints a vízfenék életébe, és békés és ragadozó óriásokat szedj ki a csendes víz mélységeiből. Ebben a cikkben felfedezheted a fenekezés különleges világát, tarts velünk!

 

A Fenekező horgászat alapja

A fenekező horgászat egy egyszerű, ám hatékony módszer. A lényeg, hogy a horgászó csalikkal megtömött horogvéggel rendelkező, ólommal súlyozott szerelékét a vízfenékre engedje, majd türelmesen várja meg a kapást. A vízfenék alakjának és sodrásának megfelelően választható az ólom mérete és típusa.

A vízfenéken “porszívózó” pontyok, vagy a gödrökben megbújó harcsák hatékonyan horogra keríthetőek ezzel a technikával.

 

A megfelelő felszerelés kiválasztása

A fenekező horgászathoz megfelelő botot, orsót, zsinórt és horogméretet kell választanod. Vízfenék és sodrás függvényében döntsd el, melyik ólomtípust választod. Állóvízben szabadon választhatsz ólomformát, míg folyóvizekben lapos, nehezebb ólmokat érdemes alkalmazni. Fontos, hogy az ólom súlya megfelelő legyen ahhoz, hogy a csali elérje a kívánt távolságot és stabilan a fenéken maradjon.

 

A célzott dobás művészete

A beetetés után a dobás egy fontos mozzanata a fenekezésnek. Légy célzott és pontos a „fejen át dobás” technikával. Engedd le a bot végén lévő zsineget, majd lendítsd a csalit a kívánt horgászhely felé. A sikeres dobás elengedés pillanatától függ.

 

A víz sodrásától és a vízfenék formájától függően alkalmazhatod a végólmos ólmos vagy csúszó ólmos fenekezést. Légy türelmes és figyelmes, és megtapasztalhatod a fenekezés kihívását és szépségét is! Engedd, hogy a víz mélyének titkai a kezedbe kerüljenek, és élvezd a fenekező horgászat nyújtotta különleges élményt. Szerezz be mindent hozzá a Sneci webáruházából!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202