Sneci.hu - Éjszakai horgászat márciusban
Olvasási idő: csak ~2 perc

Éjszakai horgászat márciusban

A horgászat egy rendkívül sokoldalú elfoglaltság. Ha már egy ideje űzöd ezt a sportot, biztosan hallottál már az éjszakai horgászat legendás történeteiről.

Valószínűleg benned is felmerült már a kérdés: “Mégis miért érdemes ezt a napszakot választani?” Rengeteg előnye van annak, ha sötétedés után ragadsz horgászbotot, és nem csak nyáron érdemes próbálkozni vele.

Ha neked is felkeltette az érdeklődésed az éjszakai pecázás, de eddig még nem merted kipróbálni, mindenképpen olvasd tovább cikkünket!

 

Indítsd a szezont éjszakai horgászattal!

Véget ért a hosszú tél, elolvadt a hó és csiripelnek a madarak. Ez csakis egyet jelenthet: újra kezdődik a horgászszezon! A március egy nagy fordulópont az év során. Igaz, a vizek még hidegek, de a halak kezdenek ébredezni, és egyre éhesebbek. A tavaszi nap sugarai pedig a horgászokat is arra ösztönzik, hogy visszatérjenek a természetbe kedvenc elfoglaltságukhoz. Előkerül a horgászbot, és újból útra kelhetsz az igazán nagy kapások reményében.

 

Az éjszakai horgászat előnyei 

Ha idén Te is szeretnéd felülmúlni az eddigi rekordodat, mindenképpen próbáld ki az éjszakai horgászatot! Már mindannyian hallottuk a mondást, hogy az igazán nagy példányokat csak éjjel lehet megfogni, és most itt az ideje, hogy ezt Te is leteszteld!

Igaz, hogy a sötétben sok nehézségbe ütközhetsz a rosszabb fényviszonyok és a fáradtság miatt, viszont egy gyakorlott horgász - ez esetben Te :) - minden akadályt legyőz. Emellett pedig kárpótol az alkonyat szépsége, az éjjeli állatok hangja és a csillagok alatt töltött éjszaka varázsa.

 

Mit vigyél magaddal, ha éjjel horgászol?

Az éjjeli horgászat más felkészülést igényel, mint a nappali. Mivel napnyugta után megromlanak a fényviszonyok, így gondoskodnod kell a megfelelő világításról. A horgászhelyen elhelyezett lámpák mellett mindenképp szükség van egy jó erősségű fejlámpára is, hogy hatékonyan kimeríthesd a megfogott halakat. Továbbá hasznos lehet egy elektromos kapásjelző is, ami hangjelzést ad, ahányszor egy hal ráharap a csalikra. Ez garantáltan felébreszt akkor is, ha éppen elaludtál.

Mivel a március hónap a tél végét, és a tavasz kezdetét jelenti, így mindenképpen hűvös időre kell készülnöd. Ne tévesszen meg, ha napközben csak a napsugarak melegét érzed, mert éjszaka nagyon le tud hűlni az idő. Melegen és rétegesen öltözz fel, és feltétlenül pakolj vastag takarót, hálózsákot és vízálló sátrat. Mivel az egész éjszakát kint töltöd a szabadban, fontos a komfortérzet biztosítása, így mindenképpen vigyél magaddal egy kényelmes horgászágyat vagy fotelt is.

 

További hasznos tippek a nagy fogásért!

Mivel a víz is hideg még, és éjjel a Nap sem melegíti a felsőbb rétegeket, ajánlatos a mélyebb részeket megcélozni, mivel a halak általában ide húzódnak vissza. Ezeket a területeket könnyedén felkutathatod egy marker segítségével. A nagyobb kapások érdekében érdemes nagy méretű csalikat használni, ezzel ki tudod zárni a kisebb példányokat. Továbbá ne feledkezz el az etetőanyag pótlásáról sem! Bizonyos időközönként újból el kell végezni az etetést, nehogy továbbálljanak a halak.

 

Az éjszakai horgászat garantáltan maradandó élmény nyújt számodra, és amint hazaértél, máris a következő alkalom tervezésén fogod törni a fejedet! Szerezz be mindent a következő éjszakai horgászathoz a Sneci webáruházában!


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202