Sneci.hu - Egy verseny naplója - Vidra István tollából
Olvasási idő: csak ~3 perc

Egy verseny naplója - Vidra István tollából

"Sokan most azt vàrjátok ,hogy egy újabb siker történetet olvashattok, rengeteg fogással. Többször megkapjuk "tavon könnyű halat fogni"... Most olvashattok arròl is, hogy verseny körülmények között nem is olyan egyszerű ez, még ha amatőr versenyről beszélünk.

Május 11-e verseny napja.

Ùgyanùgy indult mint a tavalyi évben: Készülődés, bepakolás, átgondolni, hogy mi is marad itthon...(Etető hajò)...

Fél hatkor már az M0-ás autòpályán robogtam Százhalombatta felé, felidézve a mùlt év emlékeit a Benta Tavak tavalyi versenyéről. Elöző versenyen a tò végét a 29-es helyet hùztam , ahol igen csak meg kellet küzdeni minden kapásért, grammért... Reménykedtem, idén a tò közepét hùzom, mert ott esélyes a dobogòs hely meghorgàszása.

Nyitásra a tavon voltam, ahol szintén korán kelő kollégám várt. Egy jò kávé mellett átbeszéltük a stratégiánkat és vártuk a 7:00 időpontot a helyek kisorsolási idejét.Tavaly én hùztam elsőnek, idén ezt el akartam kerülni... Nem jött össze.

Idén sikerült a tò elejét hùzni a 2-es állást,viszont tettek bele egy csavart is, még pedig azt,hogy 33 indulò miatt a tò rövid oldalára került ez a hely... Hosszas kobak vakargatás után, egy gyenge próba az ùjrahùzásra,ami sikertelen volt, így megindultam a helyem felé.


Elöttem a maximális meghorgászhatò táv 15 m volt!! Kipakolás, szerelés, pár fotò és videò... 8-kor startolt a verseny, hosszas dudaszò, majd sorra csobbantak a kosarak a vízbe.

Damil pòkhálò szelte át  a tavat....De hát a jò pecás, ebből hozza ki azt amit tud...

Kihasználva a 15m távot, tudván van tok is a vízben, így csináltam egy bojlis tokos etetést, aminek a JAXON METHOD GROUND BOILIES HALIBUT 1kg 16mm az alapja.


Kinti távra:

Kosárba JAXON PELLETS READY RED HALIBUT 500g 2mm került, sapkázva JAXON READY (HAL MIX) 750g Etetőanyaggal. A csali 2 szem JAXON MINI METHOD FEEDER RED HALIBUT 15g 6mm wafter.

Balra tőlem senki nem volt, így kitapasztalva mekkorát dob a 3-as, 4-es állás, így a másik bottal a 80-85m-es távot céloztam meg. Más lehetőségem igazábòl nem is volt....

Benti távra:

JAXON ARCTIC KRILL 500g 2mm etető pellet, panírozva a JAXON READY (KRILL) 750g Etetőanyaggal. Csali a  színe miatt a JAXON ROBAK DUO PEACH/MANGO 25g 10mm.


Csendesen indult a verseny, több òra kapástalan partközeli probálkozás után, ùgy döntöttem a másik botot is a benti távra teszem a másiktòl 5m-re..Annyi helyem még ott volt....

11 òra magasságában egy elhùzos kapással bejelentkezett az első bajszos.Nagy volt az öröm, hisz nullàzni már nem fogok...2,5 kg. Nemsokára beköszönt egy "Vérdévér", pontyra hasonlítò kapással a maga fél kilòs sùlyával..

 

Majd csend, figyeltem ahogy a 33 fő egyre csökken, délben az addig eredménytelen pecások közül sokan hazamentek.

Délután egy òra után nem sokkal, ùjabb elhùzos kapás, éreztem hogy ez màr jobb mint az első: 3,5kg-t mèrlegeltem... Még van esélyem gondoltam én...


Rengeteg probálkozás,csali és etetőanyag konbináciò után, még sikerült a "vérdévér" kistesòját beszákolnom. 16:00 a verseny végetért, mérlegelő lapomon 6,7 kg szerepelt, ami a fele a tavalyi fogásomnak.

Igazábòl elegedett voltam  és vagyok evvel az eredménnyel is, hisz ùgy érzem kihoztam a maximumot ebből a nem tùl szerencsés helyzetből.


Összesítésnél az is kiderült, hogy az első 7-ben benne vagyok ,ami azért mégsem rossz eredmény és azt is sugalta, hogy nem volt egyszerű peca....


Könnyű tavon halat fogni!? Válasz egyértelmű: nem!


Viszont egy kis odafigyeléssel és a megfelelő etetőanyagok és csalik használatával, növelni tudjuk az esélyünket.

Még ha nem is lettem dobogòs, ùgy gondolom a Jaxon termékek ùj fent bizonyították, van helyük a horgászok táskájában!


Szerelékem:

Kosár: Topmix arrow pro 70g
Horog:Hirisi micro barbed 10-es méretben.
Előke:Jaxon Satori fluorocarbon premium line 0,30mm.

Következő peca helyszínem a Kisblero sporthorgásztò lesz,azt követően majd jùniusban ùjabb versenyen veszek részt , amiről majd szintén olvashattok!

Görbüljön mindenkinek!"

Vidra István


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202