Sneci.hu - Egy nagyon jó etetési ütemterv
Olvasási idő: csak ~1 perc

Egy nagyon jó etetési ütemterv

Nincs itt semmi különleges. Szimplán ez a cikk arra jó, hogy elmondja, milyen ütemterv is az ideális a halak etetésére. Hiszen nem árulunk el nagy titkot, hogy a halak étvágya is elég nagy, és ha rájuk tör, akkor bizony ők is élelem után keresgélnek.

 

Más az ütemterv

 

Hiszen az ember akkor eszik, amikor éhes. Ahogy a hal is. Viszont az emberre ez az éhség rátörhet hajnali 1 órától kezdve az általános déli 12-ig. A halakra sokkal szilárdabb ütemben tör rá ez, így sokkal szilárdabb etetési ütemtervhez is ragaszkodnak.

 

Melyik a legalkalmasabb időpont?

 

Viszont amíg mi a csirkét meg a kenyeret megvesszük bármikor a boltban, addig a halaknak még a kaját is össze kell vadászni a nagyvilágból: a rovarok a hajnali órákban, valamint közvetlenül napnyugta előtt a legaktívabbak. A halak épp ezért ilyenkor jönnek fel a vízfelszín közelébe enni. Nem tudjuk őket hibáztatni. Ha megtudnánk, hogy minden hajnalban és minden napnyugtakor ingyen osztanák a kenyeret két sarokkal odébb, már nyomnánk is az ébresztőt be a telefonon. Az időpont alól az egyetlen kivételt az jelenthetné, ha mocsár vagy láp környékén laknál: az ott lévő bogarak és rovarok állandó mozgásban vannak, ellepik a környéket is.

Ha a hal nem evett egész este, akkor annál éheseb lesz reggel. Pont úgy, mint az ember. De ugyanakkor ők is igyekeznek megtömni a hasukat, mielőtt álomra hajtanák fejüket. Az éjszaka épp ezért rossz választás az etetéshez és a horgászathoz, mivel akkor a halak épp alszanak.

Reméljük, segítettünk megtalálni a jó időpontot az etetéshez. Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!


Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202