Sneci.hu - CSENDESPART - Az első Amur
Olvasási idő: csak ~2 perc

CSENDESPART - Az első Amur

Sziasztok! 

A jó időt kihasználva egy spontán horgászatra látogattunk ki a Csendes-part horgásztóra. 

Jó fogási lehetőségre számítottunk aznap, bár tavaly sokkal később kezdtük itt is a szezont.  Később kiderült, hogy sajnos a jó idő nem befolyásolja a halak kapókedvét. Mi jól éreztük magunkat, viszont a halak nem. A botokat a tóparton frissen felszereltük.  Az összes horgászboton a method kosarat erőltettük.

Az elején 60-80 gramm súlyban, később pedig csak 80 grammokat használtunk a hosszabb dobótáv eléréséhez. A kosárba 2 mm-es aqua pelletet használtunk. Csaliként pedig a jól bevált Benzár methood pelleteket, viszont ezek nem adtak halat ezen a napon sajnos. Az etetés főtt kukoricával, 8 és 2 mm-es halibut pellettel és egy pár darab apróra vágott bojlival történt.  Próbáltunk minél messzebb etetni, de sajnos nem tudtuk a halakat kicsalogatni a tó közepéből. Nagyon elszomorodtunk a nagy kapástalanság miatt.

Néha 1-2 kárász törte meg a csendet, melyek fárasztása még élvezetes is lehetett volna, ha bojlis botok helyett finomabb feeder vagy match bot található nálunk. 

A szomszédaink, akiknél 2 etetőhajó is volt, előnyben voltak. A hajók segítségével etető anyagot és a szerelékeket a tó közepe fele, több  mint 100 méterre helyezték el, aminek meg is lett az eredménye. Bár nem sok halat fogtak, de 40-50 percenként 1-1 bot elsült, ami szép 5-6 kilogramos pontyokat eredményezet. Mi sem adtuk fel a dobálást, tudtuk, hogy ez nem az a nap. A csalikat elkezdtük cserélgetni, egy botot pedig rászántunk a bojlis módszerre. Kicsivel 1 óra után a jobb oldali botomon egy gyenge húzós kapás jelentkezett. A kapásból ítélve sejtettem, hogy milyen hal van a szerelék túloldalán. Nagy örömömre megpillantottuk a tiszta vízben az év első amurját. Nem adta magát könnyedén. Végül Annának sikerült megmeríteni. A pontybölcsőben viszont kiderült, hogy egy hajszálon múlt hogy kiakadjon a horog. A 6,6 kilójával nagymértékben meghajlította a horgot. Nagy öröm volt epres gumikukoricával fogni a halat. Nem sűrűn használunk mű csalit, hiszem eddig még nem adott halat. Fertőtlenítést és mérlegelést követően visszakerült a vízbe.

A kapástalanság folytatódott a délutáni órákban is, de legalább halas lett egy kicsit a kezünk.

Az utolsó percekben Annának is meg lehetett volna a várt hala. A jobb oldali botjára iszonyatos füstölős kapás jelentkezett pontyot remélve, Annának sikerült megakasztani.Sajnos a hal hamar leakadt egy tönkrement szereléknek köszönhetően, amit korábban látva nem cseréltem ki. Később kiderült, hogy nagy hiba volt. Ez jó lecke volt arra, hogy a későbbiekben a figyeljünk rá, hogy a szerelék mindig tökéletes legyen. És még ìgy sem 100% a halfogás. Talán 2 hónap múlva ismét megpróbáljuk a horgászatot ezen a csodálatos bányatavon. Reméljük, hogy nagyobb étvágyuk lesz a halaknak is a melegedő vízben. 

Addig is jó horgászatot mindenkinek és görbüljön sokat!

Anna&Csabi

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202