Sneci.hu - Busa horgásztippek
Olvasási idő: csak ~2 perc

Busa horgásztippek

Már volt szó az amurfogás legjobb módszereiről , most az ázsiai nagytestvéréről, a busáról tudhatsz meg többet. Ha egy ilyen gigászi hal kerül a horgodra, minden plusz tudás jól fog jönni.

Busa - a gigászi ellenfél

 

Az amurhoz hasonlóan idegenhonos halfajunk, hazánkban folyóvizekben és állóvizekben egyaránt találkozhatunk vele. Ez a hatalmasra megnövő békés halfajta többnyire a felszín felső harmadában tartózkodik, itt keresi táplálékát, elsősorban plaktonokat. Csapatostul szűrik a vizet. Testfelépítése hatalmas erőről árulkodik: magas hát, nagy és izmos úszó, robosztus fej. Testét apró pikkelyek fedik. Hazánkban két fajtája él, a fehér és a pettyes busa. Ami a legfontosabb, hogy nem vicceltünk fentebb a gigászi jelzővel: A MOHOSZ rekordlistája szerint az eddigi legnagyobb kifogott példány hazánkban 80 kg volt!

 

Hogyan horgásszunk busára?

 

Célzottan busára nagyon nehéz horgászni. Általában a véletlennek köszönhetően akad a horogra, akkor sem a hal szájánál, sokkal inkább a testében akad meg. Természetesen így a véletlenben bízva ne horgásszunk rá, hiszen nem sportszerű, súlyos sérüléseket okozhatunk a halnak. Vannak azonban olyan kevésbé ismert, szabályos módszerek, mellyel sikeresek lehetünk. Az első lépésünk az eredményes busafogáshoz a tökéletes helyszínválasztás. Érdemes a parthoz közeli és sekélyebb vizeket választanunk. Második fontos hozzávaló az alapozó etetés. A harmadik és egyik legfontosabb szempont a szerelék kiválasztása. Célszerűbb úszós horgászmódszerrel próbálkozni, a kéthorgos szerelék előnye pedig, hogy a halnak dupla esélye van azt beszippantani

 

Mivel horgásszunk busára?

 

Céltudatosan kevesen horgásznak busára, ez nem is véletlen. Mint már említettük, ez a halfaj planktonokkal táplálkozik, ezért nagyon nehéz a horgunkra csábítani. Vannak ugyan speciális csalik, de a busa nem tartozik a sporthorgászok kedvencei közé.

 

Ha Te mégis megpróbálkoznál a busafogással a nehézségek ellenére is, mindenképpen olvass tovább! 

 

Mivel a busa a víz felső rétegében mozog, érdemes nagy felhőt képező etetőanyaggal próbálkozni, a nagy aroma fellegre gyorsan felfigyelhet. A siker egyik kulcsa tehát a megfelelő minőségű etetőanyag. 

A másik fontos szempont az íz. Na de mégis milyen ízekkel érdemes próbálkozni?

Mi már megelőztünk a kérdéssel, hiszen egy teljesen busára specializált szettet állítottunk össze Neked.  A Silver Carp busa csomag apróbb szemcsékből áll, így a tökéletes felhőképződés már adott. Ezzel párosulnak a busa számára ellenállhatatlan ízek. 

A szett tartalma:

  • 1 db Silver Carp Method Mix sárga 1 kg

  • 1 db  Silver Carp Method Mix piros 1 kg

  • 1 db Silver Carp etetőanyag sárga 2,5 kg

  • 1 db Silver Carp etetőanyag piros 2,5 kg

  • 1 db Technopufi Midi eper

  • 1 db Technopufi Maxi méz

Mindehhez egy 12 literes Silver Carp vödröt is mellékelünk, az egyszerű és gyors bekeverésért. Ráadásul ezzel a csomaggal egy Life-Orange Rocker Arm 2 horgos előre elkészített előke büszke gazdája is lehetsz

 

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202