Sneci.hu - Bojlis peca áprilisban? Minden viszontagság ellenére...
Olvasási idő: csak ~2 perc

Bojlis peca áprilisban? Minden viszontagság ellenére...

Az RSD szeszélyes, mint ahogyan az időjárás is most áprilisban és vannak emberi tényezők is amik befojásolhatják a horgászatot, erről is írok a mostani beszámolómban.

Áprilisban több alkalommal is meglátogattam  a Jaxon termékekkel a Ráckevei Soroksári Dunát. Összesen közel 30 órát töltve a parton, különböző technikákat alkalmazva.

Első 12 óra (15:00-03:00) 

Bojlis pecára készültem, táskámba 2 fajta bojli került:

Emellé főzött tigrismogyorót és kukoricát használtam etetésnek.

Kikönnyítésre a Jaxon Robak Duo halibut-fokhagyma csalira esett a választásom, mivel színében illet mindkét bojlihoz és  az aromája édes, fokhagyma szinte nem is érződik. 

1 órás helykeresés után találtam rá egy szabad, számomra megfelelő helyre Dunaharaszti partszakaszon. Gyors kipakolás után, etetőhajóval feltérképeztem a területet,  ezután etetés, majd szerelékek bevetésre kerültek. Kicsit később újra beküldtem a hajót és ígéretesnek tűnt az etetés, több kisebb raj is látható volt vízközt.. Sajnos csak keszegek vonultak... 

A víz felszínén nyárfaszőnyeg vonult Tass felé, ezen a szakaszon ebben az időszakban csak a folyó közepéig lehet horgászni, másik oldal türelmi terület.. Csendesen telt az éjszaka, egy két beleúszáson  kívül sajnos nem történt más... 

Emberi tényező:

2 nap múlva ezen a szakaszon elfogtak a halőrök egy „elektromos horgászt", aki egy ideje már gyérítette a partszakaszon a ponty állományt..

A fentmaradó közel 18 óra horgászat method technikával telt, két olyan ízvilággal, amit még nem próbáltam eddig az RSD-n. 

Jaxon faeper pellethez a Robak Duo mangó, Jaxon banán ready groundbait etetőanyaghoz a Jaxon Robak Duo citrus csalit választottam elsődlegesen.

Időjárási tényező:

Korai nyárias idő miatt a keszegek ívása hamarabb elindult, pontyok kapó kedve sem volt az ilyenkor megszokott. Nyárfaszőnyeg negatív hatását is mindenki ismeri.. 

Úgy tudtam kapást elérni, hogy a csali és a horog méretét csökkentettem! 

Újra előkerült a Jaxon mini wafter 6mm halibut, ami több keszeghez és kisebb pontyhoz hozzásegített. Én mindenkinek csak tanácsolni tudom, hogy ebből a „kicsi de fogós" csaliból tartson a táskában egy dobozzal, mert megmentheti a napot! Hasonló kis csodacsali, mint a JAXON (MARCIPÁN-MÉZ) 15g 6mm MINI DUO WAFTER a nyári időszakban.

Májusban a Benta tavakra viszem magammal a Jaxon termékeket egy 8 órás versenyre, amiről a kővetkező beszámolómban olvashattok. 

Vidra István


Termékjellemző alapján keresnél?

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk! +36 1 490 0202